αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνοίγει η στρόφιγγα: Χωρίς καραντίνα όσοι εμβολιασμένοι Βρετανοί επιστρέφουν από την Ελλάδα

Ανοίγει η στρόφιγγα: Χωρίς καραντίνα όσοι εμβολιασμένοι Βρετανοί επιστρέφουν από την Ελλάδα

Ο υπουργός μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, επιβεβαίωσε, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, πως «από τις 19 Ιουλίου, οι Βρετανοί πολίτες, που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέσω του βρετανικού εμβολιαστικού προγράμματος, θα μπορούν να επιστρέφουν από τα ταξίδια τους στην Αγγλία, χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα».

Σύμφωνα με τον Σαπς, αυτό θα ισχύει και για όσους επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στη «λίστα συναγερμού», μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα και άλλοι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί.

Ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε πως η υποχρέωση καραντίνας θα αντικατασταθεί από την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και μοριακού τεστ κατά τη δεύτερη ημέρα μετά από την άφιξη στην Αγγλία. Δε θα απαιτείται πλέον τεστ και την όγδοη ημέρα μετά από την άφιξη. Το συγκεκριμένο μέτρο τίθεται σε ισχύ 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο Σαπς τόνισε ότι, σε πρώτη φάση, οι ταξιδιώτες θα είναι σε θέση να αποδείξουν ότι έχου εμβολιαστεί πλήρως μέσω του Covid Pass που παρέχεται από τα NHS

Ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών που επιστρέφουν από χώρες της «πορτοκαλί» λίστας δεν θα χρειαστεί να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους ούτε να κάνουν τεστ κορωνοϊού την 8η ημέρα.

Ακόμη, είπε πως τα παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και 10 ετών θα πρέπει να κάνουν μόνο ενα τεστ δύο ημερών, ενώ τα τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων και κάτω πρέπει να εξαιρούνται από όλες τις απαιτήσεις τεστ και απομόνωσης.

«Με τα νέα δεδομένα, οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν για αναψυχή, για επαγγελματικούς λόγους και να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους σε χώρες της πορτοκαλί λίστας» πρόσθεσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 18 =