αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνοίγει αύριο το πρόγραμμα «δεύτερης ευκαιρίας» για επιχειρηματίες. Πως θα πάρεις ως 36.000 ευρώ

Ανοίγει αύριο το πρόγραμμα «δεύτερης ευκαιρίας» για επιχειρηματίες. Πως θα πάρεις ως 36.000 ευρώ

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ξεκινά αύριο Τετάρτη. Στις 11:00 το πρωί ανοίγουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας». Το πρόγραμμα θα δίνει επιχορήγηση από 12.000 έως 36.000 ευρώ σε πρώην αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κρίσης (μετά την 1/1/2012) αναγκάστηκαν να κλείσουν την επιχείρησή τους.

Πιο αναλυτικά, το ποσό επιχορήγησης ανέρχεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ και θα μπορεί να καταβληθεί σε τρεις δόσεις και µε την πιθανή, έπειτα από αίτηση του δικαιούχου, επέκταση του προγράµµατος µπορεί να ανέλθει έως τα 36.000 ευρώ.

Θα μπορούν ξανά να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά και μάλιστα με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, τόσο για ατομικές επιχειρήσεις όσο και για συνεταιριστικά σχήματα.

Το πλεονέκτημα του προγράμματος είναι ότι δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν κάνει διακανονισμό οφειλών με τον ΕΦΚΑ. Με άλλα λόγια μπορούν να ενταχθούν ακόμη και όσοι οφείλουν, καθώς θα προβλεφθεί δυνατότητα συμψηφισμού μέχρι 25% του ποσού της επιχορήγησης, που θα δίνεται απευθείας από τον ΟΑΕΔ στον ΕΦΚΑ για να καλυφθούν οι οφειλές.

Αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο www.oaed.gr.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 12 =