αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνεβαίνουν οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας- Πόσο κοστίζει η διαμονή αυτή την περίοδο

Ανεβαίνουν οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας- Πόσο κοστίζει η διαμονή αυτή την περίοδο

Διατηρούν τη δυναμική τους- σε επίπεδο τιμών- τα ξενοδοχεία της Αθήνας, ειδικά αυτά της υψηλής κατηγορίας, γεγονός που σύμφωνα με στελέχη του χώρου αφενός δίνει θετικά μηνύματα πως η πρωτεύουσα σταδιακά καθιερώνεται ως city break προορισμός και ανεβαίνει στις επιλογές της κατηγορίας “τουρισμού πόλεων”, αφετέρου δίνει μεγαλύτερη ώθηση στις επενδυτικές κινήσεις που λαμβάνουν χώρα στην ξενοδοχειακή αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στο τελευταίο στατιστικό δελτίο του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, τoν Οκτώβριο η Αθήνα παρουσίασε αύξηση τιμών σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων με εξαίρεση την κατηγορία 1-2 αστέρων. Η μέση τιμή ανήλθε στα 222 ευρώ έναντι 210 ευρώ το 2017 και οι πληρότητες, όπως λέει το ρεπορτάζ, κυμάνθηκαν πάνω από 80%.

Συγκριτικά με άλλους δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου, η Βαρκελώνη παρουσίασε μείωση σε όλες τις κατηγορίες, ενώ στη Ρώμη παρατηρήθηκε μείωση στις κατηγορίες 4,3 και 1-2 αστέρων και στην Κωνσταντινούπολη αύξηση σε όλες τις κατηγορίες με εξαίρεση την κατηγορία 5 αστέρων. Ειδικότερα, την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων κατέχει η Βαρκελώνη με 320 ευρώ (333 ευρώ το 2017), ενώ στη Ρώμη η τιμή ανέρχεται στα 324 ευρώ. Στην Κωνσταντινούπολη μειώθηκε στα 108 ευρώ (110 ευρώ το 2017).

Στη κατηγορία 4 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Βαρκελώνη κυμάνθηκε στα 161 ευρώ έναντι 178 ευρώ τoν Οκτώβριο του 2017, στην Αθήνα στα 122 ευρώ έναντι 112 ευρώ το 2017 και στη Ρώμη στα 152 ευρώ Στην Κωνσταντινούπολη η τιμή κράτησης ανέρχεται μόλις στα 64 ευρώ.

Οι επιχειρηματίες του χώρου, λίγο πριν κλείσει η χρονιά, κάνουν λόγο για μια καλή σεζόν για τον τουρισμό και την επισκεψιμότητα των ξενοδοχείων, σημειώνοντας πως οι πληρότητες ήταν ικανοποιητικές, ενώ σιγά σιγά υπάρχει κίνηση και σε μήνες μη αιχμής. Ευελπιστούν ταυτόχρονα πως η ανάκαμψη αυτή θα έχει συνέχεια, δεδομένης και της γενικότερης ανόδου του τουρισμού στην χώρα.

Κομβικό ρόλο, προσθέτουν, εκτός από τη σημαντική άνοδο στον αριθμό των τουριστών και της ζήτησης, παίζουν και οι νέες επενδύσεις τη τελευταία διετία στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά. Μερικά από τα τελευταία ξενοδοχειακά deals που ανέβασαν τις “μετοχές” της Αθήνας είναι η λειτουργία Grand Hyatt (πρώην Athens Ledra) στη Συγγρού, η επένδυση και τη λειτουργία του πρώην Kings Palace στην πλατεία Συντάγματος, το νέο ξενοδοχείο Electra Metropolis του ομίλου Hλέκτρα στην οδό Μητροπόλεως, το Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραΐσκάκη, ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του Esperia στην οδό Σταδίου και άλλες επενδύσεις για την αναβάθμιση μονάδων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =