αρχικηVIRALΑναχώρησε για το πρώτο του ταξίδι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναχώρησε για το πρώτο του ταξίδι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Icon of the Seas της Royal Caribbean International, έφυγε για το παρθενικό του ταξίδι, από το Μαϊάμι προς την Καραϊβική. Έχει χωρητικότητα 8.000 επιβατών σε 20 καταστρώματα.

Το Icon χωρίζεται σε οκτώ ξεχωριστές θεματικές «γειτονιές».

Το εύστοχα ονομαζόμενο Thrill Island διαθέτει το υδάτινο πάρκο Category 6, το οποίο η εταιρεία χαρακτηρίζει ως το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στη θάλασσα, και το Crown’s Edge, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν 154 πόδια πάνω από τον ωκεανό κατά μήκος του τεράστιου λογότυπου της μάρκας. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τον προσομοιωτή σερφ FlowRider, το μίνι γκολφ και την αναρρίχηση.

Το νησί Chill Island με τα τρία καταστρώματα, , φιλοξενεί τέσσερις από τις επτά πισίνες του Icon μαζί με άφθονες ξαπλώστρες

Ένα πανύψηλο άγαλμα ροζ φλαμίνγκο στέκεται στην είσοδο του Surfside, της πρώτης γειτονιάς που έχει σχεδιαστεί για νεαρές οικογένειες. Οι γονείς μπορούν να χαλαρώσουν στην πισίνα Water’s Edge Pool, ενώ τα παιδιά μπορούν να επιβλέπουν τον κόλπο Splashaway Bay και τον κόλπο Baby Bay.

Υπάρχει επίσης μια τσουλήθρα για όσους έρχονται έρχεστε από μια άλλη γειτονιά, την Central Park, ένα κατάστρωμα πιο πάνω.

Γιατί ανησυχούν οι περιβαλλοντικές ομάδες

Αλλά οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ανησυχούν ότι το σκάφος που κινείται υγροποιημένο φυσικό αέριο – αλλά και άλλα γιγάντια κρουαζιερόπλοια που θα ακολουθήσουν – θα διαρρεύσει επιβλαβές μεθάνιο στην ατμόσφαιρα.

Οι περιβαλλοντικές ομάδες λένε ότι η διαρροή μεθανίου από τους κινητήρες του πλοίου αποτελεί σημαντικότατο κίνδυνο για το κλίμα λόγω των βραχυπρόθεσμων επιβλαβών συνεπειών του. «Είναι ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση», δήλωσε ο Μπράιαν Κόμερ, διευθυντής του Θαλάσσιου Προγράμματος στο Διεθνές Συμβούλιο για Καθαρές Μεταφορές (ICCT), ένα think-tank περιβαλλοντικής πολιτικής.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις στην αύξηση της θερμοκρασίας, το μεθάνιο είναι 80 φορές χειρότερο σε βάθος 20 ετών από το διοξείδιο του άνθρακα, γεγονός που καθιστά τη μείωση των εκπομπών αυτών βασική προϋπόθεση για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη. Τα κρουαζιερόπλοια όπως το Icon of the Seas χρησιμοποιούν κινητήρες χαμηλής πίεσης, διπλού καυσίμου, οι οποίοι διαρρέουν μεθάνιο στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καύσης, φαινόμενο γνωστό ως “ολίσθηση μεθανίου”, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του κλάδου. Υπάρχουν δύο άλλου τύπου μηχανές που χρησιμοποιούνται σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, οι οποίες εκπέμπουν λιγότερο μεθάνιο, αλλά είναι πολύ ψηλές για να χωρέσουν σε ένα κρουαζιερόπλοιο.

Η Royal Caribbean υποστηρίζει ότι το νέο της πλοίο είναι 24% πιο αποτελεσματικό όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από ό,τι απαιτεί ο παγκόσμιος ρυθμιστικός φορέας της ναυτιλίας, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 3 =