αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνατροπή δεδομένων: Το δικαστήριο της Ιταλίας έκανε δεκτή την προσφυγή της Uber

Ανατροπή δεδομένων: Το δικαστήριο της Ιταλίας έκανε δεκτή την προσφυγή της Uber

Το δικαστήριο της Ρώμης έκανε δεκτή προσφυγή της πολυεθνικής εταιρίας Uber και αποφάνθηκε, κατά συνέπεια, ότι προσωρινά θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η διαδικτυακή εφαρμογή της για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό.

Την περασμένη εβδομάδα το ίδιο πάντα δικαστήριο είχε ορίσει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έπρεπε να σταματήσει να δραστηριοποιείται, στη Ρώμη και το Μιλάνο, μέσω της εφαρμογής της διότι επρόκειτο -ουσιαστικά- για αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των οδηγών ταξί.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το δικαστήριο της ιταλικής πρωτεύουσας, με νέα σειρά δικάσιμων, η πρώτη από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η ιταλική κυβέρνηση έχει δηλώσει διατεθειμένη να συνεχίσει την προσπάθεια διαμεσολάβησης ανάμεσα στους οδηγούς ταξί, τους εκπροσώπους της εταιρείας και τους οδηγούς με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, ώστε να μπορέσει να συμφωνηθεί ρύθμιση του νομικού πλαισίου αναφοράς. Κύριο ζητούμενο είναι η ρύθμιση αυτή να λάβει υπόψη τόσο τις τεχνολογικές αλλαγές που έχουν επέλθει και τον ελεύθερο ανταγωνισμό, όσο και την ανάγκη καταβολής των οφειλόμενων φόρων από εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =