αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνατροπή δεδομένων: Αποσύρεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την διεκδίκηση της Forthnet

Ανατροπή δεδομένων: Αποσύρεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την διεκδίκηση της Forthnet

Επιστολή με την οποία δηλώνει πως αποσύρεται από την διαδικασία απόκτησης του ελέγχου της Forthnet απέστειλε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, η Alter Ego Mass Media, συμφερόντων του Ομίλου Μαρινάκη, στον σύμβουλο που υλοποιεί τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία καθώς και στις πιστώτριες τράπεζες της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Στην επιστολή της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Alter Ego καταλογίζει ευθύνες στην Alpha Bank αναφέροντας πως με τη στάση της δημιούργησε εμπόδια στην προσπάθεια υλοποίησης της συμφωνίας. Η εταιρεία του Ομίλου Μαρινάκη ισχυρίζεται πως η τράπεζα δεν διευκόλυνε το process του διαγωνισμού, αντίθετα κινήθηκε προς την κατεύθυνση εξεύρεσης ανταγωνιστικών (της Alter Ego) προσφορών και αρνήθηκε να συναινέσει στην παροχή ρευστότητας προς την Forthnet μέσω της αποδοχής αιτήματος αποδέσμευσης λογαριασμών της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, αίτημα το οποίο οι υπόλοιπες τράπεζες είχαν αποδεχθεί.

Η απόσυρση της Alter Ego από τη διαδικασία απόκτησης του ελέγχου της Forthnet είναι πλέον οριστική, κάτι που επιβεβαιώνουν στο Capital.gr ανώτατες τραπεζικές πηγές. Σημειώνουν, δε, πως πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη δεδομένου ότι η συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας, παρά τα εμπόδια, είχε φθάσει ένα βήμα πριν τις υπογραφές της σύμβασης αγοραπωλησίας (SPA), έπειτα από προετοιμασία μηνών.

Περαιτέρω, αρμόδιες τραπεζικές πηγές σημειώνουν πως έπειτα από την εξέλιξη αυτή, μέριμνα των τραπεζών θα είναι να επιδιωχθεί η απελευθέρωση κεφαλαίων προκειμένου να αξιοποιηθούν ως working capital από την εταιρεία για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της. Εξηγούν, δε, πως η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα για την μείωση του λειτουργικού της κόστους και για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς της και για το λόγο αυτό οι πιστώτριες τράπεζες – στις οποίες έχει περάσει ο έλεγχος της Forthnet – θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν την εταιρεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 3 =