αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνασφάλιστα οχήματα: Τα πρόστιμα που προβλέπονται- Πότε η ΑΑΔΕ θα μπορεί να σου κατασχέσει το όχημα

Ανασφάλιστα οχήματα: Τα πρόστιμα που προβλέπονται- Πότε η ΑΑΔΕ θα μπορεί να σου κατασχέσει το όχημα

Πλέον, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να εισπράττει τα πρόστιμα – που μέχρι σήμερα επιβάλει – για τα ανασφάλιστα οχήματα, ενώ σε περίπτωση που το πρόστιμο είναι πάνω από 500 ευρώ, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να κατασχέσει το όχημα.

Πιο αναλυτικά, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μπορούσε να επιβάλλει πρόστιμα (από 200 – 250 ευρώ) σε κάθε ανασφάλιστο όχημα. Ωστόσο, λόγω νομοθετικού κενού, δεν μπορούσε να εισπράξει τα χρήματα αυτά από τους παραβάτες.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, θα επιτρέπεται στην ΑΑΔΕ η επιβολή εισπρακτικών μέτρων για τα πρόστιμα. Εάν δεν καταβάλλονται, θα εντάσσονται στα ληξιπρόθεσμα χρέη της εφορίας.

Επιπλέον, θα προχωρά σε κατασχέσεις ανασφάλιστων Ι.Χ. οχημάτων για πάνω από 500 ευρώ, εάν τα χρέη δε ρυθμιστούν εγκαίρως.

Όλα αυτά θα γίνουν την ώρα που οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 ανασφάλιστα Ι.Χ. στους δρόμους, δηλαδή το 1 στα 10.

Εάν ανασφάλιστο όχημα από τη Τροχαία, οι παραβάτες έρχονται αντιμέτωποι με τις ανάλογες κυρώσεις: αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο αλλά και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.

Πλέον, με τη νέα ρύθμιση ξεκινά νέος γύρος διασταυρώσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + twelve =