αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑναστέλλει τις δραστηριότητες της η Virgin Orbit του μεγιστάνα Richard Branson

Αναστέλλει τις δραστηριότητες της η Virgin Orbit του μεγιστάνα Richard Branson

Εκτός από την κρίση στον τραπεζικό κλάδο, σε δεινή θέση βρίσκεται και η εταιρεία Virgin Orbit του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία δραστηριοποιείται στις εκτοξεύσεις δορυφόρων. Εντούτοις, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει όσον αφορά τη ρευστότητά της την υποχρέωσαν να διακόψει τις δραστηριότητές της και να εκκινήσει συζητήσεις για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

Συν τοις άλλοις και αφού η προσωρινή διακοπή θα διαρκέσει έως στην 21η Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας και σχεδόν άπαντες οι εργαζόμενοί της. Το εάν και πότε θα επανέλθουν στα καθήκοντά τους θα τους κοινοποιηθεί περί τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο αξιόπιστη πηγή, ανέφερε ότι η κίνηση αυτή αποφασίστηκε ώστε να έχει περιθώρια χρόνου η Virgin Οrbit για να επεξεργαστεί και να ολοκληρώσει ένα νέο επενδυτικό σχέδιο. Η τιμή της μετοχής της είχε δραστικότατη κάμψη κατά τις πρωινές συναλλαγές με απώλειες 31%, οι οποίες συνεχίστηκαν και το απόγευμα είχαν φθάσει στο 33,18%, στα 67 σεντ του δολαρίου.

Με την αρχική και μόνον πτώση η κεφαλαιοποίησή της είχε περικοπεί σε περίπου 320 εκατ. δολάρια. Αξίζει να αναφερθεί πως η αξία αυτή απέχει πολύ από την αποτίμηση άνω των 3 δισ. δολαρίων που είχε επιτύχει το 2021, μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο με όχημα τις εταιρείες ειδικού σκοπού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =