αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑναμένονται «κύματα» Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι

Αναμένονται «κύματα» Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι

Μέσα στους τρεις πιο δημοφιλείς προορισμούς, μαζί με την Ισπανία και την Ιταλία, για τους Γερμανούς τουρίστες τοποθετεί τη χώρα μας η TUI τη σεζόν που έρχεται. Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης καταγράφει το μήνα που διανύουμε υψηλούς ρυθμούς πωλήσεων τουριστικών πακέτων (συνολικά οι πωλήσεις του ομίλου μέχρι τώρα φτάνουν τα 20 χιλ. πακέτα, καθώς οι Γερμανοί σε μεγάλο ποσοστό έκαναν έγκαιρα κράτηση) και τα στοιχεία για την Ελλάδα επαληθεύουν τις θετικές προβλέψεις για τη φετινή πορεία της ζήτησης.

Στελέχη του ομίλου κάνουν λόγο για αύξηση που αγγίζει το 41% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο προκρατήσεων, διαπιστώνουν ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης μετά την περσινή “στασιμότητα” και στροφή προς τους εσωτερικούς προορισμούς και ανεβάζουν τόσο τη διαθεσιμότητα των πτήσεων τσάρτερ, όσο και τον αριθμό των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων. Ο θετικός ρυθμός της ζήτησης κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός για τον ελληνικό Τουρισμό, αφενός επειδή η γερμανική αγορά είναι η μεγαλύτερη “δεξαμενή” επισκεπτών και εσόδων, αφετέρου γιατί η TUI διακινεί περισσότερους από δύο εκατ. τουρίστες προς τους ελληνικούς προορισμούς.

Την ίδια στιγμή, τα συμπεράσματα της ετήσιας τουριστικής ανάλυσης της Εταιρείας Τουριστικών Ερευνών FUR έρχονται να επιβεβαιώσουν την ισχυρή η επιθυμία των Γερμανών για διακοπές στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την έρευνα, το 80% σχεδόν των Γερμανών σκέφτονται ήδη τις φετινές διακοπές, η επιθυμία τους για ταξίδια είναι αυξημένη (στο 56% από 51% πέρσι), διαθέτουν περισσότερα χρήματα και χρόνο για ταξίδια, περίπου το 23% δηλώνει πως θέλει ταξιδέψει περισσότερο σε σχέση με το 2016 και μόνο το 13% σκοπεύει να περιορίσει τις διακοπές του.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =