αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑναλυτής μιλά για «φούσκα» και προβλέπει πτώση του Bitcoin κάτω από τα 13.000 δολάρια

Αναλυτής μιλά για «φούσκα» και προβλέπει πτώση του Bitcoin κάτω από τα 13.000 δολάρια

Αν οι προηγούμενες “φούσκες” κρυπτονομισμάτων αποτελούν παράδειγμα, το Bitcoin θα μπορούσε να πέσει πολύ περισσότερο. Αυτό υποστηρίζει ένας αναλυτής, ο οποίος προειδοποιεί ότι το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο είναι πιθανό να πέσει μέχρι και τα 13.000 δολάρια, μια πτώση σχεδόν 40% σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα.

“Θα εξακολουθήσουμε να πουλάμε τέτοιου είδους κρυπτονομίσματα σε αυτό το περιβάλλον”, δήλωσε ο Ian Harnett, συνιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Absolute Strategy Research, σύμφωνα με το CNBC.

Εξηγώντας την εκτίμησή του, ο Harnett είπε ότι τα ράλι κρυπτονομισμάτων του παρελθόντος δείχνουν ότι το Bitcoin τείνει να πέσει περίπου 80% από τα ιστορικά υψηλά του. Το 2018, για παράδειγμα, το κρυπτονόμισμα κατέρρευσε κοντά στα 3.000 δολάρια, αφού έφτασε στο τότε αποκορύφωμα των σχεδόν 20.000 δολαρίων στα τέλη του 2017.

Μια τέτοια πτώση το 2022 “θα το έφερνε περίπου στα 13.000 δολάρια”, σύμφωνα με τον Harnett. Το Bitcoin ανήλθε στο ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων στο αποκορύφωμα του ράλι των κρυπτογράφων το 2021.

“Σε έναν κόσμο όπου η ρευστότητα είναι άφθονη, τα Bitcoins τα πάνε καλά”, δήλωσε ο Harnett. “Όταν αυτή η ρευστότητα αφαιρείται – και αυτό κάνουν οι κεντρικές τράπεζες αυτή τη στιγμή – τότε βλέπουμε αυτές τις αγορές να δέχονται ακραίες πιέσεις”. Ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε ένταση καθώς οι επενδυτές παλεύουν με τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994. Την απόφαση της Fed ακολούθησαν παρόμοιες παρεμβάσεις από την Τράπεζα της Αγγλίας και την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας.

Το γεγονός αυτό έχει επηρεάσει τα κρυπτονομίσματα. Η συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των κρυπτονομισμάτων σημείωσε πτώση άνω των 350 δισ. δολαρίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το Bitcoin έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Η αγορά κρυπτογράφησης βρισκόταν ήδη σε ασταθές έδαφος πριν από την αύξηση των επιτοκίων της Fed την περασμένη εβδομάδα, με τους επενδυτές να αναστατώνονται από την κατάρρευση των 60 δισ. δολαρίων του δημοφιλούς stablecoin terraUSD και του “αδελφού” του, luna.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 14 =