αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑναλυτές εξηγούν: Η Huawei δεν θα καταφέρει να επιβιώσει στον δυτικό κόσμο χωρίς την Google

Αναλυτές εξηγούν: Η Huawei δεν θα καταφέρει να επιβιώσει στον δυτικό κόσμο χωρίς την Google

Η κόντρα της Huawei με την Google καλά κρατεί. Η Huawei εμφανίζεται σίγουρη στο κοινό ότι η απαγόρευση της Αμερικής δεν θα την επηρεάσει. Ωστόσο, οι αναφορές για απολύσεις και τα εσωτερικά σημειώματα που έχουν διαρρεύσει δείχνουν μία διαφορετική εικόνα.

Το Forbes δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναλυτές και ειδικοί του χώρου λένε τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα. Όλοι οι αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Huawei δεν μπορεί να επιβιώσει στη δυτική αγορά χωρίς τη Google και το Android.

Η εταιρεία ανέπτυξε το δικό της λειτουργικό σύστημα για IoT και έχει δηλώσει ότι μπορεί με τροποποιήσεις να το κάνει διαθέσιμο σε smartphones αν χρειαστεί. Ωστόσο, οι αναλυτές δεν θεωρούν ότι θα πετύχει το όλο εγχείρημα.

Αρχικά, ο ανώτερος ερευνητικός αναλυτής και οικονομολόγος της Banyan Hill Publishing, Ted Bauman, θεωρεί ότι από τη στιγμή που η Google είναι εταιρεία κολοσσός και έχει τεράστια έσοδα από πολλαπλές πηγές, έχει και απεριόριστο budget για να πολεμήσει αν χρειαστεί τη Huawei στον τομέα του λογισμικού.

Από την άλλη, η Huawei είναι μία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών συσκευών και δεν μπορεί να πολεμήσει τη Google στη δυτική αγορά. Ωστόσο, η εταιρεία σύμφωνα με τον Bauman έχει την υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης και μπορεί να ανθίσει στη συγκεκριμένη αγορά.

Αφότου γίνει αυτό η εταιρεία θα μπορούσε να έχει τα κατάλληλα όπλα για να εναντιωθεί στη Google. Για να το κάνει όμως αυτό, θα σημαίνει πως θα παραδώσει αρχικά πλήρως τη δυτική αγορά στη Google και την Apple.

Ο αναλυτής της πλατφόρμας χρηματοπιστωτικών αγορών, Investing.com, Clement Thibault, συμφωνεί με τον Bauman. Συγκεκριμένα θεωρεί ότι η Huawei όσο είναι στο στόχαστρο δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τη Google στις δυτικές αγορές, όμως μπορεί άνετα να κυριαρχήσει στις ασιατικές.

Επίσης, ο Thibault συνεχίζει λέγοντας ότι με την Αμερική να κόβει τις σχέσεις των εγχώριων εταιρειών με τη Huawei και άλλες παγκόσμιες εταιρείες να ακολουθούν το δόγμα του Trump, η Huawei θα χρειαστεί ισχυρούς συνεργάτες αν θελήσει να ανταγωνιστεί τη Google στο δυτικό κόσμο.

Η κινέζικη κατασκευάστρια έχει εκφράσει και στο παρελθόν την επιθυμία της να μείνει με τη Google και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android. Ωστόσο, αν αυτό δεν γίνει η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το δικό της λογισμικό. Οι αναλυτές θεωρούν πως αυτό δεν είναι επιλογή διότι διαφορετικά η εταιρεία θα πρέπει να ξεχάσει την δυτική αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =