αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώνεται παράταση του lockdown- Πως θα γίνει το σταδιακό άνοιγμα λίγο πριν τις γιορτές

Ανακοινώνεται παράταση του lockdown- Πως θα γίνει το σταδιακό άνοιγμα λίγο πριν τις γιορτές

Οδεύουμε πλέον προς παράταση του lockdown, όπως παραδέχτηκε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο ίδιος βρέθηκε καλεσμένος στην ΕΡΤ και απατώντας στην σχετική ερώτηση τόνισε ότι ένα άνοιγμα την 1η Δεκεμβρίου δεν είναι ρεαλιστικός στόχος. Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει. Η παράταση αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αλλά πως θα γίνει το άνοιγμα, μέσα στον Δεκέμβριο; Σε τρεις φάσεις, όπως έγινε και τον Μάιο, θα βγούμε σταδιακά από το lockdown, σύμφωνα με το αναθεωρημένο σχέδιο της κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Πιθανότατα με αυτή τη σειρά. Φυσικά το άνοιγμα θα γίνει με αυστηρούς κανόνες προστασίας.

Τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν  ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Και φυσικά πρόκειται για εστιατόρια και καφέ μόνο με καθήμενους και όχι για τα κέντρα διασκέδασης και τα  κλαμπ. 

Χριστούγεννα θα κάνουμε στον τόπο που μένουμε και πρέπει να ξεχάσουμε τις εκδρομές αφού δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια. 

Τέλος για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων αναμένεται να γίνει σύσταση να μην υπερβαίνουν οι καλεσμένοι τους 9  με 10 ώστε να αποφευχθεί  ο συνωστισμός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − three =