αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Χαλαρώνει το lockdown- Δωρεάν rapid test σε όλο τον πληθυσμό μέσω φαρμακείων

Ανακοινώθηκε: Χαλαρώνει το lockdown- Δωρεάν rapid test σε όλο τον πληθυσμό μέσω φαρμακείων

Σε μια λίγο πιο χαλαρή φάση περνά το lockdown στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά την επίσημη ενημέρωση. O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιούνται μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία καθώς και ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του.

Στα νέα μέτρα συμπεριλαμβάνονται:

  • Η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας πανελλαδικά έως τις 21.00 το βράδυ ως τις 5:00 το πρωί (σε ισχύ από αύριο)
  • Το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.
  • Η λειτουργία των κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων.
  • Η διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης

Τα κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών ανοίγουν από την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί.

Παράλληλα, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ η λειτουργία των κομμωτηρίων θα γίνεται με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων.

Οπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η μετακίνηση σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους θα γίνεται με SMS 6 στο 13033, ωστόσο θα μπορεί κάποιος να μεταβεί εκεί μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο (όχι με ΙΧ ή μηχανή). Απαραίτητη η χρήση μάσκας, ενώ οι παρέες θα πρέπει να είναι ως 3 άτομα- εκτός των οικογενειακών ατόμων.

Όλοι οι παραπάνω κανόνες ισχύουν και για τα πάρκα που επίσης ανοίγουν.

Τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε μητρόπολης με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης.

Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.

Περισσότερα σε λίγο…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 9 =