αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑνακοινώθηκε: Το YouTube «κρύβει» τα dislikes

Ανακοινώθηκε: Το YouTube «κρύβει» τα dislikes

Σε μία σημαντική αλλαγή προχωρά το YouTube. Όπως ανακοίνωσε η πλατφόρμα, θα κρύψει τον αριθμό των dislikes στα videos, αρχής γενομένης από σήμερα. Η εταιρεία, αναφέρει ότι η αλλαγή γίνεται για να εμποδιστούν φαινόμενα κατάχρησης του dislike button.

Ωστόσο το dislike button δεν θα φύγει εντελώς από την πλατφόρμα. Θα παραμείνει εκεί αλλά για ιδιωτικό feedback προς τους creators και όχι δημόσια. Με λίγα λόγια, ο αριθμός των dislikes θα φαίνεται μόνο στους δημιουργούς του εκάστοτε video.

Το Youtube αναφέρει ότι όταν δοκίμαζε το κρύψιμο του dislike, διαπίστωσε, ότι οι χρήστες ήταν λιγότερο πιθανό να επιτεθούν στον creator. Τώρα η πλατφόρμα εξηγεί ότι η αλλαγή έχει στόχο να προστατεύσει τους μικρότερους δημιουργούς απο στοχοποίηση και επιθέσεις αντιπάθειας ή παρενόχλησης. Και θέλει να προωθήσει «τις αλληλεπιδράσεις με σεβασμό μεταξύ θεατών και δημιουργών».

«Το να σχολιάζετε ‘Μόλις ήρθα εδώ για να κάνω dislike’ μπορεί να είναι λιγότερο ικανοποιητικό όταν δεν βλέπετε έναν αριθμό να αυξάνεται, λέει το YouTube.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =