αρχικηVIRALΑνακοινώθηκε: Το χωριό στο οποίο επιβάλλεται κατ’ οίκον περιορισμός

Ανακοινώθηκε: Το χωριό στο οποίο επιβάλλεται κατ’ οίκον περιορισμός

Σε ακόμα πιο σκληρό Lockdown μπαίνει το χωριό Ραπτόπουλο Αγράφων, στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Τετάρτης, έκτακτη σύσκεψη στον θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Τα περιοριστικά αυτά μέτρα ισχύουν από σήμερα και για 7 ημέρες, ήτοι έως 15-12-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =