αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Τέλος τα lockdowns στην Ελλάδα, ακόμα και τα τοπικά- Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους στην εστίαση

Ανακοινώθηκε: Τέλος τα lockdowns στην Ελλάδα, ακόμα και τα τοπικά- Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους στην εστίαση

Ανακοινώσεις αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού έγιναν από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Μίνα Γκάγκα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων για να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς. Με πλήρη ελευθερία στην εστίαση για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό ότι τελειώνουν τα lockdowns. Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής στις «κόκκινες» περιοχές.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε πως οι κόκκινες περιοχές θα έχουν τα χαρακτηριστικά της ενημέρωσης της επιδημιολογικής κατάστασης και δεν θα υπάρχουν επιπλέον μέτρα σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια. Θα γίνεται ενημέρωση δηλαδή της κατάστασης ανά περιοχή, για να λάβει τα μέτρα του όποιος πολίτης θέλει. Αν χρειαστεί να υπάρξουν επιπλέον μέτρα θα ρωτήσουμε την Επιτροπή.

Στους χώρους εστίασης με εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός.

O κ. Πλεύρης τόνισε ότι στις περιοχές όπου υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη τα κρουσματα ειναι λιγότερα και οι νοσηλείες είναι μικρότερες. Θα υπάρχει πλήρη ελευθερία στους χώρους όπου βρίσκονται εμβολιασμένοι. Στην εστίαση και την διασκέδαση όπου οι χώροι είναι για πληρως εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, ενω το προσωπικό θα φορά μάσκες και θα τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα. Το καθεστώς ελευθερίας μπορεί να ισχύσει και για ανοικτούς χώρους αρκείς να γίνουν αμιγώς για εμβολιασμένους

Στους μεικτούς χώρους θα συνεχίσουν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν, ειδικά στις περιοχές με την μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη.

«Βασικό κριτήριο για την ελευθερία μας είναι η αύξηση του εμβολιασμού και θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι εκεί που ο κίνδυνος είναι μικρότερος, οι ελευθερίες θα φτάνουν στο πλαίσιο που αγγίζει την κανονικότητα», είπε και σημείωσε ότι «πλέον είμαστε στη διαδικασία να πάρουμε τέτοια μέτρα για να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας».

Η εφαρμογή των νέων μέτρων θα ξεκινήσει από το Σάββατο 09/10/2021. Τα μέτρα θα απλοποιηθούν σε διάστημα 15 ημερών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 4 =