αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Τέλος τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες από τις 12 το βράδυ

Ανακοινώθηκε: Τέλος τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες από τις 12 το βράδυ

Νέα «αναχώματα» κατά του Covid-19 ανακοίνωσε η Κυβέρνηση στη σημερινή ενημέρωση. Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο εξής θα είναι κλειστά τα καταστήματα λιανικής (π.χ. περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες) από τις 12 το βράδυ ως τις 5 το πρωί. Το μέτρο ισχύει για τις επιδημιολογικά επιβιβασμένες περιοχές, δηλαδή: Στην Αττική και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο.

Το μέτρο ξεκινά από αύριο Σάββατο 26/9, στις 05:00 το πρωί έως τις 4 Οκτωβρίου.

Σκοπός του μέτρου να μην πωλείται αλκοόλ με σκοπό να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες, όπου μαζεύονται άνθρωποι με το που κλείνουν τα καταστήματα. Το μέτρο αυτό προτιμήθηκε έναντι της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ στα περίπτερα καθώς θεωρήθηκε ότι θα υπήρχαν δυσκολίες ως προς τους ελέγχους.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία, πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον επεσήμανε ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Σάββατο θα λειτουργούν από τις πέντε τα ξημερώματα.

Σε περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα παραμένουν ανοιχτά μετά τα μεσάνυχτα για delivery ή takeaway, ενώ θα απαγορεύεται για τις ώρες αυτές η πώληση αλκοόλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα περιοριστικά μέτρα στα Τρίκαλα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 6 =