αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Πότε ανοίγουν θερινά σινεμά, μουσεία και άλλα

Ανακοινώθηκε: Πότε ανοίγουν θερινά σινεμά, μουσεία και άλλα

Περισσότρες δραστηριότητες ανοίγουν το προσεχές διάστημα, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος έδωσε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων δραστηριοτήτων που ανοίγουν:

  • Στις 14 Μαΐου τα Μουσεια
  • Στις 21 Μαΐου τα θερινά σινεμά
  • Στις 28 Μαΐου τα ζωντανά θεάματα μόνον με καθήμενους
  • Επίσης στις 17 Μαΐου ανοίγουν τα ωδεία.

Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

«Δεν έχουμε δει ακόμα τις επιπτώσεις στο επιδημιολογικό φορτίο που προκύπτουν από την κινητικότητα το Πάσχα», τόνισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Η ίδια πρόσθεσε ότι «τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 20 με 60 ετών» και σημείωσε: Οι ΜΕΘ έχουν συνεχή πίεση, με το ποσοστό κάλυψης να ανέρχεται σε 82%.

«Κύριο μέλημά μας η προστασία των ανθρώπινων ζωών», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου». «Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί κι έτσι περιοριστήκαμε αρχικά στο να ξεκινήσει αρχικά η υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι βρέφη και παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φοράνε μάσκα», τόνισε.

Πρόσθεσε η διατήρηση του SMS για τα ψώνια θα βοηθήσει την κατάσταση.

«Είμαστε ανήσυχοι διότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, ο ιός είναι εδώ και κυκλοφορεί ανάμεσα μας, δεν πρέπει να δώσουμε μήνυμα χαλάρωσης», επισήμανε.

«Μην ξεχνάμε να φοράμε σωστά τη μάσκα μας, να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό και να πάμε να εμβολιαστούμε», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «όσοι δεν εμβολιάζονται, βάζουν σε άσκοπο κίνδυνο τους οικείους τους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − twelve =