αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Παράταση για το Lockdown ως τις 14 Δεκεμβρίου (και… βλέπουμε)

Ανακοινώθηκε: Παράταση για το Lockdown ως τις 14 Δεκεμβρίου (και… βλέπουμε)

Αυτό που είχε ακουστεί όλο το προηγούμενο διάστημα, έγινε σήμερα επίσημο: Το εθνικό Lockdown στην Ελλάδα παίρνει παράταση ως τις 14 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. Οι περιορισμοί θα παραμείνουν ίδιοι, με εξαίρεση τα καταστήματα εποχικών ειδών τα οποία θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Θα πρέπει πάντως να θεωρείται δεδομένο ότι μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου θα επανεξεταστούν τα δεδομένα, και θα αποφασιστεί αν τελικά θα ξεκινήσει τότε η άρση του lockdown ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρώτο χρονοδιάγραμμα το lockdown θα έληγε στις αρχές Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια πήρε παράταση για τις 7 Δεκεμβρίου. Και τώρα αλλάζει εκ νέου με το deadline να μεταφέρεται στις 14 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Πέτσας στη σημερινή ενημέρωση μίλησε επίσης για διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με όσα λέγονται για τον κορονοϊό και την καταγραφή των κρουσμάτων. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση παρείχε πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα, τόνισε.

Αυτή την στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων αλλά με αργούς ρυθμούς είπε όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν. Ήδη δημιουργούνται 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + five =