αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους από αύριο, και άλλα περιοριστικά μέτρα

Ανακοινώθηκε: Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους από αύριο, και άλλα περιοριστικά μέτρα

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες ημέρες, η Κυβέρνηση προχωρά στην λήψη νέων μέτρων. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από 1/8 ως 31/8 γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους (εκτός χώρων εστίασης). Το μέτρο ισχύει και για τις εκκλησίες.

Εξαιρούνται άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και τα παιδιά κάτω των τριών ετών.

«Η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς ήταν και παραμένει το μυστικό της Ελλάδας. Μπαίνουμε όλοι σε επιφυλακή χωρίς πανικό αλλά με ευθύνη και συνέπεια. Αφήνουμε πίσω τα φαινόμενα χαλάρωσης. Ο στόχος μας είναι να μην χρειαστεί να ληφθούν άλλα μέτρα και γι’ αυτό θα πρέπει να τηρηθούν όσα ζητάμε», σημείωσε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Επίσης υπάρχει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Παρατείνεται ως τις 31 Αυγούστου η απαγόρευση για τα πανηγύρια καθώς και τα μέτρα αποστάσεων σε παραλίες.

Επίσης ανακοινώθηκε: όριο 100 ατόμων σε τελετές και ρητή απαγόρευση όρθιων σε όλα τα κλειστά κέντρα διασκέδασης απο 3 Αυγούστου έως 9 Αυγούστου

Όπως είπε ο Ν. Χαρδαλίας, ένα ακόμα μέτρο είναι η αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων και στα νοσοκομεία έως και τις 15 Αυγούστου.

Εως τις 15 Αυγούστου ισχύει και η αναστολή αεροπορικών και θαλασσίων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 24 εντοπίστηκαν στην Αθήνα και 18 στην Θεσσαλονίκη, ενώ ανησυχητικό είναι φαινόμενο όχι μόνο η αύξηση στα αστικά κέντρα, αλλά και η μεγάλη διασπορά σε διάφορες περιοχές της χώρας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − nine =