αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνακοινώθηκε: Η J.P. Morgan εξαγόρασε το 49% της ελληνικής Viva Wallet

Ανακοινώθηκε: Η J.P. Morgan εξαγόρασε το 49% της ελληνικής Viva Wallet

Ανακοινώθηκε επίσημα το «μπάσιμο» της J.P. Morgan στην Viva Wallet. Συγκεκριμένα, η J.P. Morgan παίρνει στα χέρια της το 49% της Viva Wallet.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που κάνουμε μια στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet για να υποστηρίξουμε την εταιρία στην περαιτέρω ανάπτυξη και την καινοτομία στις πληρωμές που στοχεύουν σε ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΒ)», δήλωσε ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Global Head της JP. Morgan Payments. «Το ευρωπαϊκό τοπίο πληρωμών είναι κατακερματισμένο, αλλά μεγάλο ως προς τις ευκαιρίες, με περισσότερους από 17 εκατομμύρια εμπόρους έτοιμους να εφαρμόσουν νέες λύσεις πληρωμών και αυτός είναι ένας μεγάλος τομέας εστίασης για πρόσθετη ανάπτυξη για την J.P. Morgan Payments στο μέλλον», τόνισε.

Η Viva Wallet ιδρύθηκε το 2000 και έχει την έδρα της στην Αθήνα. Εστιάζει στην εξυπηρέτηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 23 χώρες. Η εταιρεία δημιούργησε μια ιδιόκτητη πλατφόρμα πληρωμών που βασίζεται στο cloud και είναι σε θέση να προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών στους εμπόρους.

«Η αποστολή της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουν και πληρώνονται οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη με τεχνολογία αιχμής, πρωτοφανή ευελιξία και βαθιά γνώση του ευρωπαϊκού τομέα πληρωμών», δήλωσε ο Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Viva Wallet. «Αυτή η στρατηγική επένδυση από την J.P. Morgan Payments θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε το όραμά μας για την παροχή πληρωμών σε τοπικό επίπεδο και υπηρεσιών συναλλαγών σε μικρομεσαίες επιχειρήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν στην επίσημη ανακοίνωση. To deal θα ολοκληρωθεί τυπικά μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 10 =