αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε η πρώτη τράπεζα για κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ

Ανακοινώθηκε η πρώτη τράπεζα για κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ

Στην Πολιτεία του Wyoming θα δημιουργηθεί σύντομα η πρώτη τράπεζα στο έδαφος των ΗΠΑ για κρυπτονομίσματα, χάρη στην ειδικά διαμορφωμένη νομοθεσία περί θεσμικών αποθετηρίων ειδικού σκοπού.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα τράπεζα, η Avanti Bank and Trust, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της σε ένα χρόνο, παρέχοντας υπηρεσίες θεματοφυλακής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Σε πρώτη φάση, θα απευθύνεται σε θεσμικούς επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία και hedge funds. Σύμφωνα με το νόμο, για να πάρει την άδεια από τις αρχές, θα απαιτηθεί να συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους ισχύοντες ομοσπονδιακούς κανονισμούς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τι εννοούμε λέγοντας θεματοφυλακή; Η θεματοφυλακή ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υπηρεσία ενός ιδρύματος ή οργανισμού να φυλάει για λογαριασμό σου τα περιουσιακά σου στοιχεία, όπως τα ευρώ ή τις μετοχές σου.

Τα κλειδιά, για παράδειγμα στο σπίτι μας, χρησιμεύουν στην προστασία των πολύτιμων αντικειμένων μας από τους ληστές. Όσον αφορά τον τραπεζικό μας λογαριασμό, τα κλειδιά τα εμπιστευόμαστε στην τράπεζα. Τους τα ζητάμε πρώτα και μετά μπαίνουμε σπίτι μας. Παρότι μας ανήκει, δεν ελέγχουμε τα κλειδιά. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο θελήσουν από την τράπεζα, δεν μας τα δίνουν. Μπορεί ο λόγος να είναι έκτακτες οικονομικές συνθήκες. Μπορεί να μας θεωρήσει η κυβέρνηση αντικαθεστωτικό ή πως της χρωστάμε.

Τα κλειδιά στο Bitcoin τα κρατάμε εμείς οι ίδιοι. Ούτε μας ελέγχει κανείς πού και πότε θα τα ξοδέψουμε. Ούτε μας καταγράφει, ούτε μας περιορίζει στο πού θα τα στείλουμε. Είμαστε οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Όμως, αυτό έχει ένα μειονέκτημα. Αν τα χάσουμε, δεν υπάρχει κανείς να μας κάνει αντικλείδι, όπως στην περίπτωση της τράπεζας. Τα κρυπτονομίσματα είναι «γυμνά» ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αν σου κλέψουν ή χάσεις τον κωδικό που αντιπροσωπεύει τα crypto σου, είναι σαν να έχασες τα μετρητά σου. Είναι σαν τα χαρτονομίσματα, ανώνυμα.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =