αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου

Ανακοινώθηκε: Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή των ειδών αυτών από τα σούπερ-μάρκετ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση εξέταζε την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων που πωλούν εποχικά είδη, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση.

Όπως είχε σημειώσει, ωστόσο, η λειτουργία των καταστημάτων με εποχικά είδη θα αποτελούσε εξαίρεση, καθώς με 2.000 κρούσματα και περισσότερους από 600 διασωληνωμένους, πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία. «Με αυτά τα νούμερα του κορωνοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα» είπε, προσθέτοντας ότι «θα εξαιρεθούν τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη για τα οποία υπάρχει πρόθεση για λειτουργία τους σύντομα, καθώς δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =