αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκαν νέα μέτρα: Σε ποιες περιοχές τα μπαρ θα κλείνουν στις 12 το βράδυ

Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα: Σε ποιες περιοχές τα μπαρ θα κλείνουν στις 12 το βράδυ

Νέα μέτρα ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση, με στόχο τον περιορισμό του Covid-19 στην Ελλάδα. Η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη του ομιλία στις 5 Σεπτεμβρίου, με πειρορισμένο ακροατήριο.

Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, αποφασίστηκε ότι από τις 17/08 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό που θα έχει γίνει έως 72 ώρες πριν για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία.

Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού (μπαρ- εστιατόρια) ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − 2 =