αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκαν: Μάσκα παντού, διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ, ακυρώνονται δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις

Ανακοινώθηκαν: Μάσκα παντού, διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ, ακυρώνονται δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις

Νέα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης με φόντο την επέλαση της Όμικρον.

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου και την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για νέους περιορισμούς.

Από αύριο στις 6 το πρωί και μέχρι το πρωί της 3ης Ιανουαρίου ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χώρους, όπως γυμναστήρια και εστιατόρια (κατα την είσοδο). Ειδικά για τους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ ή των ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95.
  • Απαγορεύονται οι δημόσιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις των εορτών. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Δήμων ακυρώνονται.
  • Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR 72 ωρών ή Rapid 24 ωρών θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη μέρα και την τέταρτη μέρα από την είσοδό τους.
  • Παραμένει η ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Θα πρέπει να γίνεται τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 8 =