αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκαν διευκρινήσεις: Επιτρέπεται το take-away και το delivery χωρίς περιορισμό ωραρίου

Ανακοινώθηκαν διευκρινήσεις: Επιτρέπεται το take-away και το delivery χωρίς περιορισμό ωραρίου

Σε διευκρινήσεις για τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) προχωρά η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ειδικότερα, η Γ.Γ. επισημαίνει στο καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις εστίασης ότι στην ενότητα ΣΤ. του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 6290) προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών και χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού/αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. 

Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) δεν εμπίπτουν στον περιορισμό ωραρίου των υπόλοιπων ενοτήτων του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αφού ο ως άνω περιορισμός αφορά στην παροχή υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους του καταστήματος και όχι την παρασκευή και παράδοση τροφίμων για την κατανάλωσή τους σε άλλους χώρους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =