αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνακοίνωση έβγαλε η Manpower για την υπόθεση efood- Τι λέει η εταιρία για τις τρίμηνες συμβάσεις

Ανακοίνωση έβγαλε η Manpower για την υπόθεση efood- Τι λέει η εταιρία για τις τρίμηνες συμβάσεις

Τις δικές της απαντήσεις για τις τρίμηνες συμβάσεις στην εταιρία efood δίνει η συνεργαζόμενη εταιρία Manpower, με ανακοίνωσή της. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρία ενεπλάκη στην υπόθεση, αφού σύμφωνα με τους διανομείς η efood εργαλειοποίησε τις τρίμηνες συμβάσεις που είχαν συναφθεί με την Manpower. 

Οπως αναφέρει η ManpowerGroup, «συνεργάζεται με πολλές κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένες λύσεις ανθρωπίνου δυναμικού σε τομείς όπως Πληροφορική, Εξυπηρέτηση Πελατών, Μηχανική, Οικονομικά & Λογιστική, Βιομηχανία, Διοικητική Μέριμνα.

Σχετικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν την εταιρία μας στην υπόθεση των εργασιακών αλλαγών σε ηλεκτρονική πλατφόρμα ταχυδιανομών, η ManpowerGroup Ελλάδας, μέλος του ομίλου ManpowerGroup, αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει τα εξής:

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας, η ManpowerGroup, παρέχει τις υπηρεσίες της εφαρμόζοντας πλήρως τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ). Σκοπός της συνεργασίας είναι η κάλυψη προσωρινών αναγκών του συνεργάτη της, μόνο για ορισμένο χρόνο. Ο χρόνος προσωρινής απασχόλησης, όπως συμβαίνει με όλους μας τους συνεργάτες, δε μπορεί να ξεπερνά τους 36 μήνες σύμφωνα με τη νομοθεσία η οποία τηρείται απαρέγκλιτα».

Επί του θέματος αυτού η ManpowerGroup, ξεκαθαρίζει ότι σε όλες τις τριμερείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου που συνάπτει με τους συνεργάτες της, ισχύουν τα εξής:

Α. Το διευθυντικό δικαίωμα στο «προσωρινά απασχολούμενο προσωπικό», δηλαδή ο ορισμός του τόπου, του χρόνου και του τρόπου παροχής της εργασίας (π.χ διάρκεια σύμβασης), ασκείται μόνο από τον έμμεσο εργοδότη και όχι από τη ManpowerGroup

Β. Η ManpowerGroup ως άμεσος εργοδότης περιορίζεται στην εκτέλεση των διοικητικών εργοδοτικών υποχρεώσεων προς τους δημόσιους φορείς, έμμεσο εργοδότη και εργαζόμενο (όπως για παράδειγμα οι αναγγελίες στην Εργάνη, σύνταξη συμβάσεων, έκδοση μισθοδοσίας, απόδοση ασφαλιστικών εισφορών, απόδοση ΦΜΥ, κα).

Γ. Ο Εργαζόμενος παρέχει τις υπηρεσίες του στον έμμεσο εργοδότη σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης εργασίας του, όπως προβλέπεται από το Π/Δ 156/94.

Δ. Η ManpowerGroup ακολουθεί όλες τις νόμιμες οδηγίες του πελάτη της και εγγυάται όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται σύμφωνα με τη νομοθεσία.

«Με βάση τα παραπάνω γεγονότα, χαρακτηρισμοί που διατυπώθηκαν δημοσίως τις τελευταίες ημέρες, πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα και την προσήλωση της ManpowerGroup στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. H ManpowerGroup παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και συνιστά αποδεδειγμένα έναν αξιόπιστο στρατηγικό συνεργάτη και αρωγό του επιχειρηματικού κόσμου, με σεβασμό στον εργαζόμενο και στην εργασιακή νομοθεσία βάσει του Ν. 4052/2012, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τους Ν. 4093/2012 & 4254/2014 για τις Εταιρίες Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ)», καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =