αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑναζητάς περισσότερα χρήματα; Αυτές είναι οι 10 πόλεις με τους μεγαλύτερους μισθούς

Αναζητάς περισσότερα χρήματα; Αυτές είναι οι 10 πόλεις με τους μεγαλύτερους μισθούς

Oι επαγγελματικές προοπτικές είναι ένας πάρα πολύ σοβαρός λόγος για να μετακομίσει κάποιος, είτε σε κάποια άλλη πόλη, είτε σε κάποια άλλη χώρα. Αν αυτές συνοδεύονται και από υψηλές χρηματικές απολαβές, ξεπερνιούνται σχεδόν αμέσως οποιεσδήποτε φοβίες και ενδοιασμοί σχετικά με μία πιθανή μεταδημότευση ή ακόμη και μετανάστευση.

Η Deutsche Bank διεξήγαγε μία μεγάλη έρευνα και συνέταξε τη μελέτη “Mapping the World’s Prices 2019“, που αξιολογεί τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα του κόσμου αλλά και μερικές εξαιρετικά δημοφιλείς πόλεις, με απώτερο σκοπό να καταλήξει σε εκείνες που προσφέρουν τα καλύτερα εισοδήματα αλλά και ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής. Στην εν λόγω λίστα συγκρίνονται οι απολαβές ενός μέσου πολίτη (χωρίς τους φόρους) με το κόστος ζωής. Το αποτέλεσμα όλων των δεδομένων είναι μία λίστα με τον μέσο όρο των μισθών, ώστε να βρεθούν εκείνες οι περιοχές που ενδείκνυνται για όσους συμπεριλαμβάνουν το εισόδημα στις βασικότερες παραμέτρους της καθημερινότητάς τους.

Το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται στην κορυφή, με $6.526/μήνα/πολίτη – κάτι που οφείλεται στην έκρηξη της τεχνολογικής βιομηχανίας στην πόλη της Καλιφόρνια και τα προάστιά της, που επεκτείνεται μέχρι και την Silicon Valley. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Ζυρίχη ($5.896), με τις Νέα Υόρκη ($4.612), Βοστώνη ($4.288), Σικάγο ($4.062), Σίδνεϊ ($3.599), Όσλο ($3.246), Κοπεγχάγη ($3.190), Μελβούρνη ($3.181) και Λονδίνο ($2.956) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Όλες -εκτός των δύο μητροπόλεων της Αυστραλίας- είναι πόλεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Από την άλλη, πρόκειται για μέρη όπου το κόστος ζωής είναι αρκετά υψηλό, όπως για παράδειγμα στη Ζυρίχη, που είναι από τις ακριβότερες του πλανήτη στο κομμάτι της εστίασης και της διασκέδασης. Ένας πολύ συγκεκριμένος δείκτης της έρευνας υπολογίζει ότι μία έξοδος για φαγητό και ποτό στην πόλη της Ελβετίας κοστολογείται γύρω στα $200. Η Ζυρίχη ωστόσο προσφέρει ένα εξαιρετικό βιωτικό επίπεδο που, σύμφωνα πάντοτε με την έρευνα, είναι υψηλότερο από εκείνο του Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: Esquire

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =