αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑναβρασμός στην Alpha Bank: Να μπει τέλος στον εργασιακό εκφοβισμό λένε οι εργαζόμενοι

Αναβρασμός στην Alpha Bank: Να μπει τέλος στον εργασιακό εκφοβισμό λένε οι εργαζόμενοι

Τέλος στον εργασιακό εκφοβισμό, στις συμπεριφορές βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης, επιχειρεί να βάλει ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, καλώντας την Τράπεζα για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που θα εξαφανίσει τέτοια νοσηρά φαινόμενα.

«Ο εργασιακός εκφοβισμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η βία, οι απειλές και ο διαχωρισμός που επηρεάζει δυσανάλογα άτομα συγκεκριμένου φύλου πρέπει να λάβει οριστικά τέλος με την εφαρμογή κανονισμών και υιοθέτηση μηχανισμών που θα εξαλείψουν τέτοια φαινόμενα.

Απαράδεκτες μορφές συμπεριφοράς, πρακτικές, απειλές και παρενόχληση οδηγούν σε σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική και οικονομική βλάβη» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με τους εργαζομένους να συμπληρώνουν: «Αποστείλαμε στη Διοίκηση της Alpha Bank πρόσκληση για έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την κατάρτιση πολιτικών (πλατφόρμες, καταγγελίες, επιπτώσεις κλπ) και την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης που θα εξαφανίσει τέτοια νοσηρά φαινόμενα (Ν. 4808/2021 άρθρο 11).

Κατά τις διαπραγματεύσεις ο Σύλλογος μας με το Νομικό του επιτελείο θα καταθέσει σχέδιο πολιτικής στο χώρο της Alpha Bank με ειδικές προβλέψεις για πειθαρχικά παραπτώματα, διαδικασίες, ποινές για περιστατικά εκφοβισμού, βίας και παρενόχλησης της εργασίας με πρόβλεψη να αποτελούν υποχρεωτικό περιεχόμενο του κανονισμού εργασίας.

Στα πλαίσια ενημέρωσης των μελών μας, για τις θέσεις του Συλλόγου, στο τεράστιο αυτό θέμα, αλλά και την πλήρη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιήσουμε σειρά τηλεδιασκέψεων σε όλη την Τράπεζα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − nine =