αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Υπάρχει και η Τουρκία, λέει ο Εμίρης του Κατάρ

Ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Υπάρχει και η Τουρκία, λέει ο Εμίρης του Κατάρ

Τα «κολλήματα» που παρατηρούνται σε μια σειρά από επενδύσεις, έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκια του Εμίρη του Κατάρ. Οι επενδύσεις που καθυστερούν, αφορούν κυρίως επιχειρηματικά σχέδια σε Ζακύνθο, Κέρκυρα και Οξυά, όπου τα πράγματα έχουν «παγώσει» εξαιτίας των αλλεπάλληλων δικαστικών περιπετειών.

Σύμφωνα με τη Real News, ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θανί, εμφανίζεται εξοργισμένος με τα συνεχή προβλήματα. Μάλιστα, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες -μετά από την παρέμβαση του Δημοσίου στην υπόθεση του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο και την αναβολή της δίκης- έκανε λόγο για «εχθρική στάση της Ελλάδας απέναντι στο Κατάρ».

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θανί εξέφρασε την απορία του για το «πώς μία τόσο φτωχή χώρα, αντί να στηρίζει τις επενδύσεις κάνει ό,τι μπορεί για να τις διώξει», καταλήγοντας στην ίδια συνομιλία ότι «είναι ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα».

Το Κατάρ σκοπεύει -αναφέρει το ρεπορτάζ- να στείλει ηχηρό «μήνυμα» στην Αθήνα, με «μπλόκο» των ελληνικών εταιρειών, προκειμένου να μην αναλάβουν ξανά στο μέλλον έργα στο Κατάρ, όπου δραστηριοποιούνται σήμερα πάνω από 180 ελληνικές εταιρείες, με χιλιάδες Ελληνες εργαζόμενους. «Αν οι άδειες παραμονής των Ελλήνων εργαζομένων δεν ανανεωθούν, θα αναγκαστούν να γυρίσουν στην Ελλάδα», δήλωσε συνεργάτης του εμίρη μιλώντας στην Real News.

Η πρόσθετη παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου, μέσω του ΥΠΟΙΚ, στην αγωγή της Μητρόπολης Ζακύνθου και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, για την ακύρωση του συμβολαίου αγοράς 15.000 στρεμμάτων στο Ναυάγιο, φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι.

Σύμφωνα με τη Real News, το πολυσέλιδο έγγραφο του ΥΠΟΙΚ προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου περιλαμβάνει βαριές εκφράσεις για τους Άραβες επενδυτές, τους οποίους περιγράφει ως «αδίστακτους» και «βουλιμικούς». Επίσης αναφέρει ότι ο πωλητής Γιώργος Χάρος ουδέποτε υπήρξε ιδιοκτήτης της έκτασης για την οποία διαθέτει μόνο ενετικούς τίτλους. Ακόμη, οι νομικοί του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι το συμβόλαιο είναι άκυρο και επειδή στην έκταση περιλαμβάνονται αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν δηλωθεί και δημόσιοι δρόμοι. Τμήματα της επίμαχης έκτασης διεκδικούν ο δήμος Ζακύνθου και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που επίσης έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του αραβικού επενδυτικού Fund. Μετά από την παρέμβαση του Δημοσίου, την περασμένη Τετάρτη αποφασίστηκε να συνεκδικαστούν όλες οι αγωγές τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η εταιρεία Pimana Α.Ε., που αγόρασε την έκταση εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του Κατάρ στην Ελλάδα κάνει λόγο για μεθοδεύσεις για να ματαιωθεί η επένδυση. «Υπάρχουν κυβερνητικοί και κρατικοί λειτουργοί σε αυτή τη χώρα που πιστεύουν ότι ένας κρατικός οργανισμός φίλης χώρας, με παγκόσμιας εμβέλειας επενδυτική δραστηριότητα, ήρθε στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Ζακύνθου να καταπατήσει εκκλησιαστικές ή ιδιωτικές περιουσίες πληρώνοντας εκατομμύρια ευρώ;», σημείωναν στελέχη.

Παράλληλα, τόνιζαν ότι αυτό που συμβαίνει θα μετρήσει στον αραβικό κόσμο και θα προτιμηθούν άλλες χώρες για επενδύσεις όπως η Τουρκία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − five =