αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας από τα μέσα του 2021 «βλέπει» η Citigroup

Ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας από τα μέσα του 2021 «βλέπει» η Citigroup

Ο τουρισμός έπληξε σοβαρά την ελληνική οικονομία, επισημαίνει ακόμα μία φορά η Citigroup στη νέα της έκθεση με τις προβλέψεις της για την παγκόσμια οικονομία. «Η εξαιρετικά υψηλή εξάρτηση από τον τουρισμό προκάλεσε μεγάλο αρνητικό πλήγμα στο ΑΕΠ, παρά τη σχετικά πιο περιορισμένη πανδημία στο εσωτερικό», υπογραμμίζει.

«Το εμπορικό πλεόνασμα ταξιδιωτικών και μεταφορικών υπηρεσιών (αντανακλώντας τον τουρισμό και τις ναυτιλιακές βιομηχανίες) έχει συρρικνωθεί στο 4,7% του ΑΕΠ τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 από 12% την ίδια περίοδο του 2019», αναλύει η αμερικανική τράπεζα. Οι έμμεσες επιπτώσεις της έλλειψης ξένων τουριστών ενισχύουν τον αντίκτυπο στο ΑΕΠ το 2020. «Αναμένουμε μια ανάκαμψη να συμβεί μόνο από τα μέσα του 2021, όταν τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία», εκτιμάει η τράπεζα.

Ύφεση 8,9% το 2020 (χαμηλότερη κατά 1,2 ποσοστιαία μονάδα από την προηγούμενη εκτίμηση) και ανάπτυξη 3,9% φέτος (υψηλότερη κατά 1,7 ποσοστιαία μονάδα) αλλά και 6% (χαμηλότερη κατά 0,2 ποσοστιαία μονάδα από την προγενέστερη εκτίμηση) το 2022 βλέπει πλέον η αμερικανική τράπεζα Citigroup για την ελληνική οικονομία.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + four =