αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλλαγή στάσης από Σύψα: «Δεν έχουμε συζητήσει ποτέ το ενδεχόμενο lockdown» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλαγή στάσης από Σύψα: «Δεν έχουμε συζητήσει ποτέ το ενδεχόμενο lockdown» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εμείς σαν επιτροπή δεν έχουμε συζητήσει ποτέ το ενδεχόμενο lockdown». Αυτό επεσήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας στο ΟΡΕΝ το βράδυ της Τετάρτης. Μια δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είχαν ακουστεί τις προηγούμενες ώρες και ημέρες.

«Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμα. Ήδη γίνονται ενέργειες στα ΜΜΜ, στους μετανάστες με τα ξενοδοχεία, γίνονται ενέργειες στις πλατείες», εξήγησε ο καθηγητής. Όπως είπε, υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούν να παρθούν, πριν φτάσουμε σε ακραία σενάρια τύπου lockdown.

Στην συνέχεια εξέφρασε την πεποίθησή του πως «δεν θα πάμε προς το “κόκκινο” αλλά προς το “κίτρινο”».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιδημία έχει κακά στοιχεία και δεν είμαστε σε μία καλή φάση, ωστόσο: «δεν έχουμε συνεχή αύξηση κρουσμάτων αλλά μία επιπέδωση» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο ειδικός επεσήμανε πως υπάρχει μια μελέτη που έδειξε πως η καθολική χρήση μάσκας, κάνει την επιδημία να υποχωρεί ταχύτατα μέσα σε 10 μέρες, όμως, όπως τόνισε: «είτε υποχρεώσουμε τον πολίτη είτε όχι να φορέσει μάσκα εάν δεν το εστερνιστεί δεν κάνουμε τίποτα».

Ακόμη, δήλωσε πως δεν τάσσεται υπέρ των προστίμων γιατί προκαλούνται αντιδράσεις και αρνητικά συναισθήματα στους πολίτες, όμως θέλει να τους πείσει να φοράνε τη μάσκα «περισσότερο τις μάσκες και ειδικότερα όταν πλησιάζουν άλλους ανθρώπους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =