αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλλαγή πλάνων: Πάει… παραπίσω η πληρωμή των εργαζομένων από το κράτος μέσω του ΣΥΝ-εργασία

Αλλαγή πλάνων: Πάει… παραπίσω η πληρωμή των εργαζομένων από το κράτος μέσω του ΣΥΝ-εργασία

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα μεταξύ 16-17 Ιουλίου θα καταβληθούν τελικά από το υπουργείο Εργασίας τα χρήματα στους μισθωτούς που συμμετείχαν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουνίου στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, όπως γράφει το businessnews.gr.

Να σημειωθεί ότι αρχικά, το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως οι πληρωμές θα γίνουν το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, όμως κατά τη συνήθεια των τελευταίων ημερών, με ανακοίνωση του συστήματος Εργάνη ανακοινώθηκε ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν τη μεθεπόμενη Πέμπτη. Θα πρέπει, δε, να προηγηθούν οι αιτήσεις της Β’ Φάσης στο σύστημα Εργάνη, που και αυτές θα πραγματοποιηθούν τελικά το διάστημα από αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου έως και τις 13 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος Εργάνη νέο χρονοδιάγραμμα δηλώσεων και πληρωμών και για το πρόγραμμα Συν-Εργασία.

Αναλυτικά, δίνεται παράταση έως σήμερα 6 Ιουλίου για την υποβολή Ορθής Επανάληψης της Αίτησης/Δήλωσης Ένταξης στον Μηχανισμό Συν-Εργασία για την Α’ ΦΑΣΗ, με δυνατότητα αναδρομικής τροποποίησης της ημερομηνίας ένταξης. Βασική προϋπόθεση είναι βέβαια ο εργοδότης να έχει γνωστοποιήσει εκ των προτέρων την αλλαγή ή τροποποίηση του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4 Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου.

Οι πληρωμές για τον Ιούνιο θα γίνουν μετά την αξιολόγηση από την ΑΑΔΕ των προϋποθέσεων ένταξης στο πρόγραμμα και βέβαια μετά την υποβολή της Β’ ΦΑΣΗΣ της Αίτησης της επιχείρησης, που πλέον θα γίνει από αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου έως και τις 13 Ιουλίου.

Συνεπώς, η οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο 60% του μισθού που χάνει ο εργαζόμενος λόγω της μείωσης του ωραρίου θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουλίου.

Αντίστοιχα, καθορίστηκαν και οι διαδικασίες για όσους εργαζόμενους ενταχθούν στο πρόγραμμα εντός του Ιουλίου. Αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, είναι δυνατή η διαδικασία των Ορθών Επαναλήψεων των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Ιουλίου.

Όσες επιχειρήσεις επιλέξουν την ένταξή τους στον Μηχανισμό από 1/7/2020 και δεν κατέστη αυτό εφικτό ως αρχική δήλωση μηνός Ιουλίου, θα μπορούν να το δηλώσουν αναδρομικά από 1/7/2020, υπό την προϋπόθεση ότι έχει γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου «Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 11 =