αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑλλαγές στο WhatsApp: Ενημερώνει ότι θα μοιράζεται δεδομένα… με το Facebook

Αλλαγές στο WhatsApp: Ενημερώνει ότι θα μοιράζεται δεδομένα… με το Facebook

Η Facebook διατείνεται τα τελευταία 2 χρόνια ότι πραγματοποιεί ριζικές αλλαγές στη φιλοσοφία των υπηρεσιών της με σκοπό να προστατεύεσει την ιδιωτικότητα των χρηστών, ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή η “προστασία” αφορά μόνο τους τρίτους που έβαζαν χέρι στα δεδομένα των χρηστών και όχι στην ίδια.

Η εταιρεία προχωρά σε αλλαγή των Όρων Χρήσης της υπηρεσίας WhatsApp και σε γενικές γραμμές ενημερώνει τους χρήστες πως εάν θέλουν να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεση τους για τον διαμοιρασμό κάποιων δεδομένων με τη Facebook. Η νέα πολιτική θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 Φεβρουαρίου 2021 και από εκείνη την ημερομηνία θα μπορούν να χρησιμοποιούν το WhatsApp μόνο όσοι έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους.

Η Facebook δικαιολογεί την αλλαγή με πρόσχημα τη βελτίωση της υπηρεσίας και την καλύτερη δυνατή διασύνδεση της με τις υπόλοιπες πλατφόρμες της. Μη ξεχνάμε ότι προχωρά κανονικά η διαδικασία ενοποίησης των τριών υπηρεσιών messaging (Messenger, Instagram, WhatsApp) και προφανώς για να υλοποιηθεί απόλυτα θα χρειαστούν κάποιες “υποχωρήσεις” από τους χρήστες. Το θέμα είναι, όμως, ότι πολύς κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Facebook και προτιμά αποκλειστικά το WhatsApp για τις συνομιλίες του, καθώς προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + fourteen =