αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑλλαγές στο εργοστάσιο της General Mills στην Ελλάδα

Αλλαγές στο εργοστάσιο της General Mills στην Ελλάδα

Σε κατάργηση μίας παραγωγικής γραμμής (frostings) και αντικατάσταση της από μία νέα γραμμή (τορτίγια), προχωρά η General Mills στο εργοστάσιο που διατηρεί στην Ελλάδα.

Αυτή η αλλαγή στην παραγωγή αναμένεται να επιφέρει μικρή αύξηση στο τέλος του 2021 στις συνολικές πωλήσεις σε σχέση με το 2020, αναφέρει η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης οικονομικής χρήσης (1/6/2019-31/5/2020) οι πωλήσεις της General Mills αυξήθηκαν κατά 2% στα 62,907 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του εν Ελλάδι εργοστασίου της General Mills κατευθύνονται στις εξαγωγές.

Πέρυσι οι εξαγωγές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά περίπου 1 εκατ. ευρώ ήτοι σε ποσοστό γύρω στο 2% με το συνολικό ποσό των εξαγωγών να αγγίζει τα 52 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 82,5% του συνολικού της τζίρου.

Στην εσωτερική αγορά καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων κατά 500.000 ευρώ περίπου δηλαδή 4% πάνω σε σχέση με το 2019. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως τα προϊόντα μεξικάνικης κουζίνας (Old el Paso), τα προϊόντα ζύμης (Pillsbury) και οι μπάρες δημητριακών (Nature Valley). 

Τα μικτά κέρδη, που αποτελούν το 11,9% των πωλήσεων (2019: 9,9%), αυξήθηκαν κατά 23%, και ανήλθαν σε 7,454 εκατ. ευρώ, τα λοιπά συνήθη έσοδα σημείωσαν αύξηση 1% στα 4,219 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων υπερδιπλασιάσθηκαν ανερχόμενα στα 2,941 εκατ. ευρώ. 

Η εταιρεία, η οποία απασχόλησε το 2020 κατά μέσο όρο 233 εργαζόμενους, εκτιμά ότι οι πωλήσεις της θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά. Επίσης η διοίκησή της δεν εκφράζει ανησυχία για προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα των πρώτων υλών καθώς όπως σημειώνει έχει μεριμνήσει και πριν τη διασπορά του COVΙD-19 να έχει συνεργασία με πάνω από έναν προμηθευτές ώστε η παραγωγική διαδικασία να συνεχίσει να υφίσταται σε οποιεσδήποτε συνθήκες. 

Σε ότι αφορά την εισπραξιμότητα των απαιτήσεων, η παραγωγή του εργοστασίου επαναγοράζεται πλήρως από τη μητρική εταιρεία και για τον κλάδο λιανικών πωλήσεων έχουν συναφθεί ασφάλιστρα πιστώσεων για το σύνολο των πελατών.

Η εταιρεία δεν έχει τραπεζικό δανεισμό και σε περίπτωση αναγκαιότητας άντλησης κεφαλαίων για την εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων υπάρχει ανοιχτή γραμμή πίστωσης με την μητρική εταιρεία υπό την μορφή δανείου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − four =