αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑλλαγές στο δίκτυο του Βενέτη με «λουκέτα» και άνοιγμα καταστημάτων σε άλλες περιοχές

Αλλαγές στο δίκτυο του Βενέτη με «λουκέτα» και άνοιγμα καταστημάτων σε άλλες περιοχές

Μετατόπιση σημείων πώλησης σε νέες πιάτσες, μακριά από το κέντρο που πλήττεται από τις παρενέργειες της πανδημίας, κλείσιμο ζημιογόνων καταστημάτων, “πάγωμα” των νέων concept καθώς και της στρατηγικής εξωστρέφειας αποτελούν βασικούς άξονες του σχεδιασμού της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ για τη διαχείριση της κρίσης.

Η αλυσίδα, αν και δεν ανήκει στους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, έχει πληγεί οικονομικά κυρίως λόγω της πτώσης της ζήτησης και όχι λόγω του lockdown της εστίασης που την έχει υποχρεώσει να μαζέψει τα τραπεζικαθίσματα στους χώρους των καταστημάτων της.

Η αγορά είναι πολύ υποτονική σύμφωνα με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΒΕΝΕΤΗ, που σημειώνει ότι στις γιορτές ακόμη και τα είδη ζαχαροπλαστικής σημείωσαν περιορισμένη ζήτηση.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι οι πωλήσεις ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και ζαχαροπλαστικής σε ειδικευμένα καταστήματα, με βάση επίσημα στοιχεία, κινήθηκαν με απώλειες που άγγιξαν το 17% το δεύτερο δεκαπενθήμερο των γιορτών, ποσοστό που σημαίνει ότι οι φούρνοι της γειτονιάς έχασαν 70 εκατ. ευρώ πωλήσεων, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (ΠΕΣΑ).

Εν τω μεταξύ η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι προχωρά σε “δυναμικό αναπτυξιακό πρόγραμμα”, προαναγγέλλοντας το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων μετά το νέο ΒΕΝΕΤΗ Food Hall στη Νέα Ιωνία. Η κίνηση έρχεται να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο προηγούμενης απόφασης, του περασμένου Οκτωβρίου, για το κλείσιμο πέντε καταστημάτων, όταν ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες ακινήτων για χαμηλότερα ενοίκια και καλύτερους όρους στις συμβάσεις μίσθωσης.

Επίσης πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να κλείσει προσωρινά και το κατάστημα Venetis Great, το νέο concept στο Μπάγκειο μέγαρο στην Ομόνοια. Σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη η απόφαση αυτή αφορά αναστολή λειτουργίας και όχι οριστικό “λουκέτο”, δεδομένου ότι στην περιοχή “αυτή την περίοδο δεν κινείται ούτε τουρίστας”. Στο ίδιο πλαίσιο έχουν “παγώσει” τόσο τα νέα concept, από το Jackson Hall στο Κολωνάκι μέχρι το Cremeria Veneti και το Veneti Go στην Ομόνοια, όπου η εταιρεία διατηρεί τη ναυαρχίδα του δικτύου της στο ιστορικό καφενείο Νέον, όσο και τα σχέδια για επέκταση σε ξένες αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Αραβικές χώρες. Δεν προβλέπεται να ενεργοποιηθούν πριν αποκατασταθεί η ομαλότητα στην αγορά, που όπως τονίζει η διοίκηση δεν κατάφερε να τονώσει τη ρευστότητά της ούτε την περίοδο των γιορτών.

Προς το παρόν η εταιρεία εξετάζει επανατοποθέτηση ζημιογόνων καταστημάτων του δικτύου σε νέα σημεία, με πιο συμφέρουσες συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων και σε περιοχές όπου έχει μετακινηθεί η ζήτηση, εκτός του κέντρου. Φέρεται δε να βρίσκεται κοντά σε συμφωνίες για τέσσερα νέα σημεία απορροφώντας ταυτόχρονα το προσωπικό από καταστήματα που κλείνουν.

Στόχος της εταιρείας είναι να περιορίσει φέτος το αποτύπωμα της πανδημίας, που αναμένεται φανεί στα οικονομικά μεγέθη του 2020 σε συνέχεια μιας αποδοτικής χρονιάς, όπως φαίνεται να ήταν το 2019, με κύκλο εργασιών 47,4 εκατ. ευρώ από 42,7 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση και καθαρά κέρδη 4,7 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 9 =