αρχικηVIRALΑλλαγές στην πλατεία Ομονοίας: Τραπεζάκια για καφέ και νέες επενδύσεις

Αλλαγές στην πλατεία Ομονοίας: Τραπεζάκια για καφέ και νέες επενδύσεις

«Προσπαθούμε να αποδώσουμε στο κοινό κάποιους χώρους πιο οργανωμένα ώστε να υπάρχει ζωή και οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να επενδύουν στην περιοχή».

Αυτό δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Κορομάντζος σε συνέχεια της απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού που αναρτήθηκε προ ημέρων στη Διαύγεια με την οποία εγκρίνεται η πρόταση του δήμου Αθηναίων για την «Οριοθέτηση χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Ομονοίας», υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Μεταξύ αυτών είναι για παράδειγμα ότι στο τμήμα της πλατείας ανάμεσα στις οδούς Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισάτων να είναι ίσων διαστάσεων και να ισαπέχουν από την είσοδο του ΗΣΑΠ αφήνοντας λωρίδα διέλευσης πεζών γύρω από την είσοδο του υπόγειου σιδηροδρόμου και αντίστοιχα και στο τμήμα ανάμεσα στις οδούς Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) και Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ επί της πλατείας Ομονοίας, η προτεινόμενη περιοχή, κάτοψης «Τ» να τοποθετηθεί ομοιόθετα με αυτήν προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου και σε απόσταση από την είσοδο του ΗΣΑΠ. Τα σκίαστρα σε όλες τις περιοχές θα είναι κινητά και υπόλευκου χρώματος, χωρίς επιγραφές και διαφημίσεις, όπως και τα τυχόν διαχωριστικά να είναι κινητά και να μην υπερβαίνουν το 1,50 μέτρο, ενώ το ΥΠΠΟΑ ορίζει να μην τοποθετηθούν σταθερά, ξύλινα ή άλλου υλικού, υπόβαθρα (τύπου deck) στις περιοχές ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Κορομάντζο «το ζητούμενο είναι να αποκτήσει η Ομόνοια μία φυσιογνωμία και ελκυστικότητα -δεν αλλάζει η έκταση που θα καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα αλλά η χωροθέτησή τους για να είναι πιο λειτουργικά τα πράγματα. Ο δήμος αυτό που έκανε είναι να αλλάξει έναν παλιό σχεδιασμό όσον αφορά το χώρο που τοποθετούνται τα τραπεζοκαθίσματα».

Η παρέμβαση συνδέεται και με τη συνολική προσπάθεια για αναβάθμιση της περιοχής στα πέριξ της πλατείας, όπου ως γνωστόν, έχουν τοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια κυρίως στον τομέα των ξενοδοχείων, αλλά και σε άλλους τομείς δραστηριότητας όπως η εστίαση, το λιανεμπόριο κ.τ.λ..

Σε αυτή τη συγκυρία έρχεται και η ανακατασκευή ενός από τα πλέον εμβληματικά κτίρια της περιοχής, του ακινήτου του ΜΙΝΙΟΝ που έχει περάσει στην Dimand και αφορά ένα μικτό project 55 εκατ. ευρώ που θα περιλαμβάνει από γραφεία -περί τα 6.500 τ.μ.- αντίστοιχους χώρους καταστημάτων στους χαμηλότερους ορόφους, χώρους εστίασης αλλά και διαμερίσματα κυρίως του ενός ή δύο δωματίων, από 30 έως 40 στον αριθμό.

Πηγή: newmoney.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =