αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλλαγές εξετάζονται για την φορολοταρία: Έπαθλα άνω των 100.000 ευρώ

Αλλαγές εξετάζονται για την φορολοταρία: Έπαθλα άνω των 100.000 ευρώ

Αλλαγές σκέφτεται να κάνει η Κυβέρνηση στην γνωστή φορολοταρία. Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο Dikaiologitika.gr, εξετάζεται να υπάρχει ένας νικητής, ενδεχομένως και περισσότεροι, της φορολοταρίας οι οποίοι θα κερδίζουν ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Με το κίνητρο αυτό υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν οι φορολογούμενοι που θα ζητούν αποδείξεις και μάλιστα από τις επικίνδυνες επαγγελματικές ομάδες. Σημειώνεται ότι σήμερα 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν 1.000 ευρώ μηνιαίως. Δηλαδή το κόστος του υπουργείου Οικονομικών ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.

Εάν για παράδειγμα ένας ή πέντε φορολογούμενοι κερδίζουν από 100.000 ευρώ, τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να μοιράζονται ισόποσα στους υπόλοιπους. Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει περισσότερα χρήματα σε λιγότερους τυχερούς.

Σήμερα σχεδόν όλες οι αποδείξεις από τις συναλλαγές των φορολογούμενων μετρούν στη φορολοταρία. Το σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι στη φορολοταρία να μπαίνουν μόνο πληρωμές από δραστηριότητες με υψηλή παραβατικότητα, όπως για παράδειγμα: κομμωτήρια, συνεργεία, γυμναστήρια, δαπάνες σε δικηγόρους και γιατρούς. Αυτό σημαίνει ότι πλέον όσοι επιθυμούν να κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις από τις παραπάνω κατηγορίες. 

Παράλληλα, στη φορολοταρία, θα υπάρχουν και κληρώσεις ακινήτων τα οποία θα προέρχονται από αυτά που έχουν κατασχεθεί από το ΥΠΟΙΚ. Επιπλέον εξετάζεται έκπτωση από το εισόδημα (φοροαπαλλαγές) ηλεκτρονικών πληρωμών σε κάποιες δραστηριότητες υψηλής φοροδιαφυγής.

Τέλος, εξετάζεται το σενάριο να μετράει διπλά κάποιος περιορισμένος αριθμός αποδείξεων από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 13 =