αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλλάζουν τα δεδομένα: Τι θα μπορεί να «αρπάξει» η εφορία από τους λογαριασμούς σου, αν φοροδιαφεύγεις

Αλλάζουν τα δεδομένα: Τι θα μπορεί να «αρπάξει» η εφορία από τους λογαριασμούς σου, αν φοροδιαφεύγεις

Μείωση των ορίων μέχρι τα οποία θα επιβάλλονται μελλονικά δεσμεύσεις τραπεζικών καταθέσεων και χρηματικού περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων, σε πολλές περιπτώσεις φυσικών προσώπων που κατηγορούνται για μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή, προβλέπει διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο περιέχει μια μεταβατική διάταξη που προβλέπει μερική αποδέσμευση ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες προσώπων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η επίμαχη διάταξη προβλέπει ότι σε περίπτωση κατά την οποία οι Αρχές διαπιστώνουν παραβάσεις φοροδιαφυγής ποσού πάνω από 150.000 ευρώ, θα είναι δυνατό να δεσμεύεται ποσό μικρότερο από το 50% των καταθέσεων των πάσης φάσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του χρηματικού περιεχομένου των θυρίδων του υπόχρεου παραβάτη.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση, η νέα διάταξη προβλέπει ότι το ποσό που θα δεσμεύεται δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το διπλάσιο της φοροδιαφυγής για την οποία κατηγορείται ο παραβάτης.

Η διάταξη που ισχύει έως τώρα, προβλέπει την δέσμευση του 50% των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων του υπόχρεου παραβάτη, ανεξαρτήτως του εάν το ποσό της φοροδιαφυγής για το οποίο κατηγορείται, είναι πολύ κοντά στο κατώτατο όριο των l50.000 ευρώ ή εάν είναι πολύ υψηλότερο του ορίου αυτού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − four =