αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλλάζουν τα δεδομένα: Κάνεις απόλυση; Θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη

Αλλάζουν τα δεδομένα: Κάνεις απόλυση; Θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη

«Το νομοσχέδιο που φέρνουμε στη Βουλή περιλαμβάνει μία ρύθμιση-τομή για τα εργασιακά στη χώρα. Προβλέπει ότι οι απολύσεις στο εξής θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες. Επομένως, μετά την ψήφιση του νόμου, κανείς δεν θα μπορεί να απολύεται, αν δεν συντρέχει βάσιμος λόγος, που θα πρέπει να αποδεικνύεται συγκεκριμένα» τόνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως σημείωσε, «αν ένας εργαζόμενος προσφύγει στα δικαστήρια, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βάσιμος λόγος απόλυσης, θα πρέπει ο εργοδότης να αποδείξει ότι είχε σοβαρό λόγο, για να τον απολύσει. Εάν δεν μπορεί να το αποδείξει ο εργοδότης, τότε ο εργαζόμενος δικαιούται επαναπρόσληψη, μισθούς για όλο αυτό το διάστημα και αποζημίωση. Είναι μία πολύ μεγάλη τομή που θα γίνει αντιληπτή στην καθημερινότητα των εργαζομένων. Με τη ρύθμιση αυτή, το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην εργατική προστασία γίνεται πράξη στη χώρα μας».

Για τον κατώτατο μισθό, τόνισε ότι διαψεύστηκε η φιλολογία που είχε αναπτυχθεί από μερίδα των μέσων ενημέρωσης και τη ΝΔ- ότι η σημαντική αύξηση του μισθού θα οδηγήσει σε απολύσεις. «Αντιθέτως, τον Φεβρουάριο, σημειώθηκε επίδοση-ρεκόρ στη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά 28.000 και, συνολικά, το δίμηνο Φεβρουάριο-Μάρτιο δημιουργήθηκαν περίπου 73.000 θέσεις εργασίας. Αυτό αποτελεί την πιο σοβαρή απόδειξη ότι μπορούμε να έχουμε μία αγορά εργασίας στην οποία και η ανεργία να μειώνεται και νέες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές να δημιουργούνται» συμπλήρωσε.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 2 =