αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑλλάζει «χέρια» ο όμιλος Παυλίδης Μάρμαρα – Γρανίτες

Αλλάζει «χέρια» ο όμιλος Παυλίδης Μάρμαρα – Γρανίτες

Στον έλεγχο του fund ECM Partners –που αποτελεί και βασικό μέτοχο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Famar – περνά ο όμιλος Παυλίδης Μάρμαρα – Γρανίτες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας Mermeren που ανήκει στον όμιλο.

Η Μermeren ανακοίνωσε στο ΧΑ ότι όπως ενημερώθηκε οι  κάτοχοι των μετοχικών συμφερόντων της Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα – Γρανίτες («Παυλίδης») υπέγραψαν οριστική συμφωνία με κεφάλαια που διαχειρίζεται η ECM Partners, γιά την πώληση του 100% της Παυλίδης η οποία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου τής Stone Works Holdings Coöperatief U.A. (“Stoneworks”), ιδιοκτήτριας του 89,25% του καταβεβλημένου κεφαλαίου της Mermeren.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί μόνο υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις Επιτροπές για την Προστασία του Ανταγωνισμού τής Ελλάδος και τής Βόρειας Μακεδονίας.

Ο όμιλος Παυλίδη

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1980 από τον Ευκλείδη Παυλίδη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε όραμα και στόχο ζωής να αναδείξει τις ιδιαίτερες λευκές ποικιλίες μαρμάρου της Δράμας και να εξαγάγει το ελληνικό μάρμαρο στο εξωτερικό. Η έδρα και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στη Δράμα –που αποτελεί το κέντρο εξόρυξης μαρμάρων της χώρας μας– και καλύπτουν μια επιφάνεια 30.000 τ.μ. σε συνολική έκταση 100.000 τ.μ στη Βιομηχανική Περιοχή Δράμας. Τα λατομεία της εταιρείας βρίσκονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές χώρες, ενώ το λευκό μάρμαρο της εταιρείας έχει «ντύσει» κτίρια-τοπόσημα σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Reflection Towers στη Σιγκαπούρη, εμβληματικά κτίρια σε δημοφιλείς οδούς, όπως ο οίκος Chanel στη Νέα Υόρκη, το Porsche Design Tower στο Μαϊάμι κ.α. Στην Ελλάδα έχει αφήσει το αποτύπωμά του και στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Αγγελικούση (Agemar). Η εταιρεία παράγει περισσότερους από 300.000 τόνους ακατέργαστων όγκων μαρμάρου ανά έτος και εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως πλακίδια μαρμάρου και γρανίτη τυποποιημένων διαστάσεων, καθώς και ειδικές διαστάσεις κατά παραγγελία για επιλεγμένα έργα.

Tο 2012 τα ηνία της εταιρείας ανέλαβε ο Χριστόφορος Παυλίδης, που σε συνεργασία με τα αδέλφια του, Χριστίνα Παυλίδου και Κυριάκο Παυλίδη, μετασχημάτισε την εταιρεία από μια οικογενειακή επιχείρηση σε έναν σύγχρονο όμιλο. Το 2017 αποτέλεσε έτος ορόσημο για την εταιρεία πετυχαίνοντας την εξαγορά του 88,4% της Mermeren Kombinat, έναντι 73 εκατ. ευρώ, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες των Σκοπίων. Πρόκειται για καθετοποιημένη μονάδα εξόρυξης και επεξεργασίας λευκού μαρμάρου που παράγει το φημισμένο λευκό μάρμαρο SIVEC, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή πολλών σημαντικών έργων σε όλο τον κόσμο. Σε ό,τι αφορά τον τζίρο του ομίλου, βάσει του τελευταίου δημοσιευμένου ισολογισμού, αυτός ανήλθε στα 119,2 εκατ. ευρώ το 2021 από 101,4 εκατ. ευρώ το 2020 παρουσιάζοντας αύξηση 17,53%. Τα αποτελέσματα μετά φόρων έκλεισαν με κέρδη 40,7 εκατ. ευρώ από 26,9 εκατ. ευρώ τη χρονιά που προηγήθηκε, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 55%. Το ECM Partners έχει επενδύσει στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία Famar ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε αρχική συμφωνία με τράπεζες και sevicers για την αγορά δανείων της «Μαρινόπουλος Καφέ» που αναπτύσσει το δίκτυο των Starbucks στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 8 =