αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλλάζει πρόσωπο η Ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή- Τι θα δούμε εκεί

Αλλάζει πρόσωπο η Ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή- Τι θα δούμε εκεί

Μια νέα σελίδα ανάπτυξης ανοίγει για τον Πειραιά, καθώς σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ακτής Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή, με το project να εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συνολικό προϋπολογισμό 25 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο, το οποίο σχεδιάστηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή, αφορά σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της πόλης του Πειραιά.

Τι θα περιλαμβάνει το «λίφτινγκ» στην Πειραϊκή

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου, δημόσιου χώρου για τους πεζούς και τους ποδηλάτες με ποδηλατική διαδρομή κατά μήκος της ακτής, ενώ θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τη λειτουργία των καταστημάτων.

Προβλέπονται, επίσης, διάδρομος στην ακτή για θέαση του Κονώνειου Τείχους από τη θάλασσα και ειδικός φωτισμός ανάδειξής του, επιπλέον ανοιχτοί χώροι για την ενθάρρυνση της πρόσβασης του κοινού, αναδιάταξη των χώρων στάθμευσης και δημιουργία νέων, δημιουργία ραμπών για τη σύνδεση των διαδρομών και την εξασφάλιση πρόσβασης ΑμεΑ σε σημεία του Τείχους και λοιπές εργασίες αναβάθμισης της ακτής.

Πέρα από τη βελτίωση της αστικής εικόνας της πόλης, η ανάπλαση αναμένεται να προσδώσει πολιτιστική, τουριστική και επιχειρηματική αξία στην περιοχή της Πειραϊκής.

Για την σωστή αναβάθμιση, η τοπική αρχή έχει αποφασίσει πως θα ανοίξει διάλογο με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Στόχος αυτής της διαβούλευσης, σύμφωνα με τον δήμο Πειραιά, είναι η σωστή κατάρτιση της μελέτης, που θα είναι προς το συμφέρον όλων, ώστε η Πειραϊκή να γίνει πιο σύγχρονη, φιλόξενη και λειτουργική περιοχή με σεβασμό στο τοπίο, στην ιστορία και στον αρχαιολογικό της χώρο.

Φορέας υλοποίησης του έργου, είναι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του δήμου «Πειραιάς Συν», ο οποίος θα αναλάβει να υλοποιήσει όλα τα παραπάνω.

Δήλωση του Γιάννη Μώραλη

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επεσήμανε πως η ένταξη του έργου της ανάπλασης της Ακτής Θεμιστοκλέους με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τον Πειραιά.

«Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στην Πειραϊκή, που θα συνδυάσει τη δημιουργία δημόσιων χώρων και υποδομών βιώσιμης αστικής κινητικότητας με την βελτίωση της πρόσβασης των επισκεπτών και την ανάδειξη του Κονώνειου Τείχους, αναβαθμίζοντας την περιοχή και δημιουργώντας πολιτιστική, τουριστική, αστική και επιχειρηματική αξία. Προχωράμε το επόμενο διάστημα με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση ενός ακόμα μεγάλου έργου, που ενισχύει την εικόνα της πόλης μας, αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά της και δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες. Ο Πειραιάς αλλάζει προς το καλύτερο και είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα για την πόλη και για όλους μας».

Για τον κ. Μώραλη, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του, ούτε η δημοτική αρχή άφησε στην τύχη τα πράγματα να εξελιχθούν.

«Δεν έγινε τυχαία η ανάπλαση του Μικρολίμανου μετά από δεκαετίες. Δεν ανακατασκευάζεται και θα εγκαινιαστεί το 2023 ο κοιμώμενος για περίπου 50 χρόνια Πύργος του Πειραιά από τύχη. Δεν εντάχθηκε η για δεκαετίες θρυλούμενη και επιθυμητή από όλους ανάπλαση της Πειραϊκής στο Ταμείο Ανάκαμψης με το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ από σύμπτωση. Δεν εξασφαλίστηκε το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά επειδή μας χαρίστηκε. Δεν δόθηκαν 7 εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις του Δήμου μας γιατί κάπου τα βρήκαμε. Δεν φιλοξενούμε πρόσφυγες, οι οποίοι εντάσσονται σιγά – σιγά στην κοινωνία του Πειραιά με την απαιτούμενη ηρεμία από τύχη. Δεν έγιναν πολλές δεκάδες παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς από τύχη. Δεν είναι η πόλη μας κάθε χρόνο πιο καθαρή και φωτεινή από τύχη. Δεν μειώθηκαν ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω τα δημοτικά τέλη, για πρώτη φορά τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια κατά 25% από τύχη», σχολίασε πρόσφατα ο δήμαρχος Πειραιά.

Τέλος, τόνισε πως έχουν ακόμη πολλά να γίνουν ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητα τόσο των κατοίκων και των εργαζομένων της πόλης, όσο και των επισκεπτών, είτε αυτοί είναι κάτοικοι της χώρας, είτε τουρίστες που έρχονται ως επισκέπτες για λίγες ημέρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =