αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλλάζει η φορολοταρία: Θα δίνει 10.000 ευρώ και αυτοκίνητα στους νικητές

Αλλάζει η φορολοταρία: Θα δίνει 10.000 ευρώ και αυτοκίνητα στους νικητές

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει έξτρα κίνητρα για την χρήση πλαστικού ή ηλεκτρονικού χρήματος μέσω ριζικών αλλαγών στον τρόπο διεξαγωγής της φορολοταρίας της ΑΑΔΕ.

Ειδικά για τη φορολοταρία το πρόβλημα που έχουν διαπιστώσει στο υπουργείο Οικονομικών είναι το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ είναι μικρό, δίνεται κάθε μήνα σε λίγους μόλις 1.000 φορολογούμενους σε σύνολο 9 εκατ. φυσικών προσώπων και δεν δελεάζουν τους φορολογούμενους για να πληρώνουν με κάρτες.

Οι όποιες ρυθμίσεις για τις αλλαγές στην φορολοταρία της ΑΑΔΕ θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και αναμένεται να ψηφιστεί στα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι για τις αλλαγές στη φορολοταρία προβλέπει μεταξύ άλλων:

Μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα τα οποία όμως θα δίνονται σε λιγότερους τυχερούς. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να κληρώνονται 100 υπερτυχεροί που καθένας θα κέρδιζε κάθε μήνα το ποσό των 10.000 ευρώ.

Εκτός από τα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και τους λιγότερους τυχερούς εξετάζεται να γίνονται εβδομαδιαίες οι κληρώσεις, αντί μηναίων όπως προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολοταρίες

Παράλληλα εξετάζεται να πραγματοποιείται μια φορά τον χρόνο και συγκεκριμένα την Πρωτοχρονιά, μια υπερ-κλήρωση όπου θα δίνεται ένα πολύ μεγάλο ποσό σε έναν υπερτυχερό.

Τέλος σχεδόν σίγουρο θεωρείται ότι θα δίνονται και μη χρηματικά έπαθλα, όπως αυτοκίνητα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + sixteen =