αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑλαλούμ με τις… μειώσεις μισθών στον Σκλαβενίτη: Τι ανέφεραν τα ρεπορτάζ που προκάλεσαν την αντίδραση της εταιρίας

Αλαλούμ με τις… μειώσεις μισθών στον Σκλαβενίτη: Τι ανέφεραν τα ρεπορτάζ που προκάλεσαν την αντίδραση της εταιρίας

«Ημέρα Σκλαβενίτη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή. Αρχικά είδαμε δημοσιεύματα τα οποία έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και ανέφεραν ότι η εταιρία θέλει να προχωρήσει σε μεγάλες μειώσεις μισθών, σε 300 στελέχη της. Το «ψαλίδι», σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, θα έφτανε το 50%.

Η γνωστή αλυσίδα προχώρησε σε διαψεύσεις, παρουσιάζοντας μια διαφορετική εικόνα από τη μεριά της. Όπως διαβάζουμε στο Dikaiologitika.gr, η εταιρία ξεκαθαρίζει τα πράγματα και τονίζει ότι το σχέδιο αφορά έως 14 στελέχη της πρώην Μαρινόπουλος και όχι περί τα 300, όπως γράφτηκε.

Πηγές τις εταιρίας υπογράμμισαν επίσης ότι τα εν λόγω στελέχη «δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο στο νέο όμιλο, αφού τα καθήκοντα που εκτελούσαν στην Μαρινόπουλος καλύπτονται ήδη από στελέχη της Σκλαβενίτης». Προσθέτουν επίσης ότι η μείωση των απολαβών τους, -η οποία είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι λένε οι πληροφορίες- εντάσσεται στο πλαίσιο εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους.

Τέλος, υπογραμμίζουν πως η διοίκηση κατέληξε σε αυτή τη λύση, καθώς δεν σκέφτηκε ποτέ να προχωρήσει στην απόλυσή τους. Είναι γνωστή άλλωστε η σχέση διοίκησης – εργαζόμενων στον Σκλαβενίτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 2 =