αρχικηVIRALΑκυρώνεται η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Ακυρώνεται η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Τις προτεραιότητες και τους άξονες που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Παιδείας θα αναλύσει το μεσημέρι μετά την τελετή παράδοσης από τον Κώστα Γαβρόγλου, η Νίκη Κεραμέως. Η ίδια έχει τονίσει με σαφήνεια και το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη νομική σχολή στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρογλου γιατί «δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι». Η νέα υπουργός Παιδείας επισημαίνει ότι εστιάζει σε σπουδές, όπως η Πληροφορική, που έχουν άμεση σχέση με δεξιότητες που οδηγούν στην αγορά εργασίας.

Όπως έχει δηλώσει η κυρία Κεραμέως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΝΔ «κάθε περιφερειακή ενότητα θα έχει το δικό της δημόσιο Πρότυπο Σχολείο για τα παιδιά που ξεχωρίζουν από κάθε ελληνικό χωριό ή γειτονιά».

«Σε αντιπροσωπευτικές περιοχές, ιδρύονται Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια με τη συμμετοχή εργοδοτών και εργαζομένων κάθε περιοχής», ενώ «τα δημόσια πανεπιστήμια θα αποκτήσουν στην πράξη την αυτονομία τους και θα αξιολογούνται βάσει μετρήσιμων αποτελεσμάτων».

Πηγή: thebest.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 5 =