αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκτοπλοϊκά εισιτήρια: Αυτές είναι οι 6 διαδρομές που έχουν ακριβύνει περισσότερο

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Αυτές είναι οι 6 διαδρομές που έχουν ακριβύνει περισσότερο

Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσονται για τα νοικοκυριά οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, βάζοντας εμπόδια στον εσωτερικό τουρισμό λόγω των απαγορευτικών τιμών τους. Οι αυξήσεις μάλιστα σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας Vivanoda φτάνουν έως το 101%. Η Ελλάδα αποτελεί μάλιστα την 11η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης σε τιμές. Βάσει της έρευνας, ο δείκτης τιμών για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 3,6% σε σύγκριση με το 2023.

Μεταξύ των πιο ακριβών χωρών, η Τουρκία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία, το Μαρόκο, τη Μάλτα, την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Πορτογαλία. Όλες αυτές οι χώρες έχουν σχετικά υψηλά ναύλα για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Από την άλλη πλευρά, η Λετονία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των φθηνότερων χωρών, ακολουθούμενη από την Τυνησία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Κροατία. Αυτοί οι προορισμοί προσφέρουν πιο προσιτούς ναύλους για ακτοπλοϊκές διελεύσεις, γεγονός που μπορεί να είναι ελκυστικό για τους ταξιδιώτες που αναζητούν οικονομικές λύσεις.

Οι 6 διαδρομές με τις υψηλότερες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ειδικότερα, βάσει της έρευνας της Vivanoda, οι έξι διαδρομές που είχαν την μεγαλύτερη άνοδο (μέση τιμή ανά άτομο για ταξίδι 100 χλμ) ήταν:

  • Πάρος – Σύρος: 101%
  • Λέρος – Λειψοί: 73%
  • Σίφνος – Φολέγρανδρος: 68%
  • Μύκονος – Κουφονήσια: 58%
  • Νάξος – Κουφονήσια: 29%
  • Πάτμος – Πυθαγόρειο: 27%
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + three =