αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκριβαίνουν τα εισιτήρια στα ΜΜΜ για να… σε αναγκάσουν να πάρεις κάρτα και να μειωθούν οι ουρές

Ακριβαίνουν τα εισιτήρια στα ΜΜΜ για να… σε αναγκάσουν να πάρεις κάρτα και να μειωθούν οι ουρές

Αποφασιστικά αναμένεται να κινηθεί ο ΟΑΣΑ για τη μείωση των ουρών στα εκδοτήρια εισιτηρίων καθώς την διασφάλιση των εσόδων του οργανισμού. Τις τελευταίες μέρες έγιναν εξαγγελίες για αγορά νέων εκδοτικών μηχανημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ ο ίδιος ο υπουργός αναφέρθηκε στην αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής προκειμένου να προωθηθεί η χρήση των προσωποποιημένων καρτών Ath.ena Card.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Ποταμιού κ. Λυκούδη με θέμα τις τεράστιες ουρές στα εκδοτήρια των Μέσων Μεταφοράς, στόχος είναι τα πολλαπλά εισιτήρια Ath.ena Ticket να απευθύνονται κυρίως σε τουρίστες, ενώ η εξυπηρέτηση των πολιτών της χώρας μας να γίνεται με τη χρήση προσωποποιημένων και ανώνυμων καρτών Ath.ena Card.

Προς το σκοπό αυτό, αναμένεται η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων τα οποία φορτίζονται σε πολλαπλά εισιτήρια Ath.ena Ticket με τους κατόχους προσωποποιημένων και ανώνυμων καρτών να έχουν πρόσβαση στις χαμηλότερες τιμές.

Η νέα αυτή τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΣΑ έρχεται έναν και πλέον χρόνο μετά την έναρξη της έκδοσης των προσωποποιημένων καρτών. Αρχικά, οι κάρτες αυτές απευθύνονταν μόνο σε κατόχους παλιών καρτών απεριορίστων διαδρομών αφού ήταν διαθέσιμες μόνο με την αγορά κομίστρου 30 ημερών. Αυτό, μαζί με την αρνητική δημοσιότητα που έλαβε η έκδοση των καρτών εξαιτίας των δικαιολογητικών που απαιτούταν και των ουρών που σχηματίζονταν στα εκδοτήρια, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να αποφύγουν την έκδοσή των καρτών και να εκδίδουν (ακόμα και σε καθημερινή βάση) χάρτινα εισιτήρια Ath.ena Ticket για τη μετακίνησή τους.

Πηγή: athenstransport.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 − two =