αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑκούς αυτά τα 5 είδη μουσικής; Κι όμως, μπορούν να σε κάνουν πιο παραγωγικό

Ακούς αυτά τα 5 είδη μουσικής; Κι όμως, μπορούν να σε κάνουν πιο παραγωγικό

Η μουσική συνήθως μας βοηθά να χαλαρώσουμε, να αντιμετωπίσουμε διάφορα συναισθήματα ή απλά να γεμίσουμε τον κενό χρόνο μας. Σε μια εποχή που πολλοί από εμάς περνούν το χρόνο τους κοιτάζοντας μια οθόνη υπολογιστή, η μουσική έχει γίνει επίσης ένας τρόπος διαφυγής από την καθημερινή ρουτίνα.

Εδώ όμως ίσως έχουμε κάτι ακόμα σημαντικότερο: Η μουσική μπορεί να σε κάνει πιο παραγωγικό. Ναι, το λέει η επιστήμη. Η Teresa Lesiuk, βοηθός καθηγητή στο πρόγραμμα μουσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, διερευνά την επίδραση της μουσικής ακρόασης στην απόδοση της εργασίας. Έτσι μελέτησε την παλαιότερη έρευνα που έκανε ο Dr. Lesiuk, με τη συμμετοχή διαφόρων ανθρώπων. Και διαπίστωσε ότι αυτοί που άκουγαν  μουσική ολοκλήρωναν τα καθήκοντά τους πιο γρήγορα και είχαν καλύτερες ιδέες από εκείνους που δεν άκουγαν μουσική.

Η μουσική φαίνεται ότι μπορεί να σε βοηθήσει στην γρηγορότερη κατανόηση κάποιων tasks και στην επεξεργασία πληροφοριών. Σημαντική σημείωση: Δεν λειτουργούν όλοι οι τύποι μουσικής το ίδιο καλά στην συγκεκριμένη περίπτωση. Υπάρχουν 5 είδη μουσικής, που μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα σου. Πάμε να τα δούμε, ακριβώς έτσι όπως παρουσιάζονται στην έρευνα, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει το Thrive Global.

1. Classical Music

2. Nature Music

3. Epic Music

4. Video Game Music

5. Ambient soundtracks

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =