αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκίνητα: Η Dimand επενδύει στο τελευταίο «φιλέτο» στον άξονα της Λ. Κηφισίας

Ακίνητα: Η Dimand επενδύει στο τελευταίο «φιλέτο» στον άξονα της Λ. Κηφισίας

Στην αξιοποίηση του τελευταίου εναπομείναντος «φιλέτου» στον άξονα της Λ. Κηφισίας και συγκεκριμένα πέριξ του κόμβου της Αττικής οδού («Δαχτυλίδι»), που αποτελεί το πλέον περιζήτητο σημείο για τη στέγαση γραφείων από επιχειρήσεις, προχωράει, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η Dimand Real Estate, σε συνεργασία με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον όμιλο του Ιατρικού Αθηνών.

Συγκεκριμένα, πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι το εν λόγω σχήμα φέρεται να έχει καταλήξει σε συμφωνία για την ανάπτυξη του οικοπέδου που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το νοσοκομειακό συγκρότημα του Ιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι. Πρόκειται για μια έκταση η οποία ανήκει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και σήμερα χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης οχημάτων. Βρίσκεται ακριβώς πάνω στον κόμβο της Αττικής οδού και προσφέρεται για την ανάπτυξη κτιρίων γραφείων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκταση σχεδιάζεται η ανέγερση ενός συγκροτήματος γραφείων επιφανείας 12.000 τ.μ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 30-35 εκατ. ευρώ. Η Dimand ηγείται της σχετικής κοινοπραξίας με πλειοψηφικό ποσοστό. Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση ανάπτυξης γραφείων στην περιοχή του Αμαρουσίου την τελευταία διετία. Ωστόσο, η συγκεκριμένη είναι από τις πλέον σημαντικές, καθώς αφορά ένα από τα πλέον περιζήτητα σημεία προβολής, ευρισκόμενη στη διασταύρωση της Λ. Κηφισίας με την Αττική οδό, αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Μια ακόμη σημαντική ανάπτυξη στην ίδια περιοχή, αλλά απέναντι από το σημείο αυτό και λίγο χαμηλότερα (επίσης όμως δίπλα στον κόμβο της Αττικής οδού) δρομολογείται αυτή την περίοδο από την Prodea Investments. Πριν από περίπου έναν χρόνο, η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ απέκτησε ακίνητο, το οποίο στο παρελθόν στέγαζε τις εγκαταστάσεις της Εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Το εν λόγω ακίνητο θα κατεδαφιστεί, καθώς στη θέση του προωθείται η κατασκευή ενός συγκροτήματος από δύο κτίρια γραφείων, συνολικής επιφανείας άνω των 17.000 τ.μ. Μαζί με το κόστος αγοράς του ακινήτου, το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =