αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑιφνιδιαστικό λουκέτο για την αεροπορική WOW. Έμειναν… με τις βαλίτσες στο χέρι οι τελευταίοι επιβάτες

Αιφνιδιαστικό λουκέτο για την αεροπορική WOW. Έμειναν… με τις βαλίτσες στο χέρι οι τελευταίοι επιβάτες

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η ισλανδική αεροπορική WOW, βάζοντας λουκέτο. Και φέρνοντας προ εκπλήξεως πολλούς επιβάτες.

Την ημέρα του «λουκέτου» είχαν προγραμματιστεί τέσσερις πτήσεις από το Ρέικιαβικ Γκάτγουικ. Όλες ακυρώθηκαν από την εταιρεία, η οποία πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι ήταν σε διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση νέων επενδυτικών κεφαλαίων.

Επιβάτες δήλωσαν ότι μπορούσαν να αγοράσουν εισιτήρια μέχρι και λίγες ώρες πριν την απόφαση για διακοπή της λειτουργίας της.

Στη λιτή της ανακοίνωση, η Wow Air ανέφερε: «Η Wow Air σταματά να λειτουργεί. Όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν. Οι επιβάτες καλούνται να ελέγχουν για διαθέσιμες πτήσεις με άλλες αεροπορικές εταιρείες».

Η WOW, που ιδρύθηκε το 2011 από τον επιχειρηματία Μόγκενσεν, χρησιμοποιεί μικρότερα αεροσκάφη για πτήσεις μεταξύ της Ισλανδίας και πολλών προορισμών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η Norwegian Air καταλαμβάνει λίγο πάνω από το ήμισυ της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς διατλαντικών πτήσεων χαμηλού κόστους, ενώ η WOW ήλεγχε το ένα τέταρτο το 2018. Η κατάρρευσή της προκάλεσε φόβους για παράπλευρες συνέπειες στην τουριστική βιομηχανία της Ισλανδίας. Περίπου το 30% που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ισλανδία πέταξαν με αεροσκάφη της WOW και η αναστολή λειτουργίας της θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση κατά 16% του αριθμού των τουριστών φέτος, σύμφωνα με έρευνα της ισλανδικής τράπεζας Arion.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 1 =